banner333

banner309

Gümüşhane-Bayburt, Eskişehir'de Birleşti

Karadenizin iki kadim ve kardeş kenti Gümüşhane ve Bayburt illerimizin Eskişehir de faaliyet gösteren dernekleri bundan böyle güç birliği yaparak aynı çatı altında dernek faaliyetlerine devam etme kararı aldılar.

Dernek 23.07.2017, 22:51 25.07.2017, 09:01
Gümüşhane-Bayburt, Eskişehir'de Birleşti
banner400

Bu tarihi birliktelik için düzenlenen törene;Eskişehir Milletvekili ve Ak Parti Gen.Bşk.Yard.Harun Karacan,Kütahya Valisi hemşehrimiz Ahmet Hamdi Nayir,Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç,İl Emniyet Müdürü Engin Dinç başta olmak üzere Eskişehir protokol üyeleri,Sivil Toplum Örgütlerinin Yöneticileri,iş adamları veçok sayıda Gümüşhaneli ve Bayburtlu hemşerilerimiz katıldı.

Eskişehir Milletvekili Harun Karacan törende yaptığı konuşmada “Sosyal ve Kültürel hayatımızın en önemli unsurlarından biriside hemşehri dernekleridir. Bugün ülkemizde bir ilki gerçekleştiriyorsunuz.Her iki dernek yöneticilerini tebrik ediyorum.Birliğiniz daim olsun.Bir çok kez bu mekana geldim gittim.Ancak bugün çok farklı ve anlamlı bir buluşmaya tanıklık ediyoruz. Eskişehirimize güzel hizmetler ve faaliyetler bekliyorum.Bu tabloyu hep koruyun”dedi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi.”Bayburt ve Gümüşhane bazılarımızın doğduğu topraklar,bazılarımızın anne babalarının doğduğu topraklar.Ama öyle zanneumki ekseriyetinin dedelerimizin doğduğu topraklar.Bu toprasklara belki 1000 Km.den uzak yerler.Gümüşhane ve Bayburt. Bu iller bizlerin ata diyarı olan yerler. O topraklardan buralara gelip bir dernek çatısı altında birleşmek,birbirimizin dertleriyle dertlenmek,birbirimizin neşesiyle neşelenmek güzel şeyler.Bizler merkezi ve yerel yönetimler olarak hemşehri derneklerini böyle değerlendiriyoruz.Doğduğumuz topraklardan doyduğumuz topraklara getirebileceğimiz neler var.Oranın kültüründen buraya neler aktarabiliriz diye düşündüğümüz yapı içerisinde sivil toplum örgütlerimizden olan derneklere önemli bir görev düşüyor.Arkadaşlarımızın bu gayretlerini biz önemsiyoruz.Burada doğan çocukların ata diyarından da birşeylerden nasiplenmesi geldiğine kanaat getiriyoruz.Sizlerin burdaki birlik ve beraberliği güzel Eskişehirimize de örneği olmasını biz arzu ediyoruz.” Dedi.

Sivil toplum örgütleri kendi arasında bu birlikteliği güzel yapıyordiyen Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir sözlerini şöyle tamamladı.”Bugün burada bir farklılık var.İki sivil toplum örgütü arasında güzel bir birlik ve beraberlik var.Bir tarafımızda Güzel Gümüşhanemiz diğer tarafımızda güzel Bayburtumuz. Ayrışmanın değil birlik ve beraberliğin güzel örneğini Eskişehirimizde vermiş oluyorlar.Aynı çatı altında aynı gönül birliği içerisinde ortak kültürümüzün çok olduğu faaliyetleri birlikte yapacaklar.Herşeyden önce maddi ve gönül kapısını açan Bayburtlu hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum.Burada birlikte yapılacak faaliyetlerde başarıyı ikiye ve üçe katlamak mümkün olur.Biz 1’le 1’i yanyana getirdiğimizde 2 etmiyor diye  biliyoruz ama 1 ile 1’i yanyana getirdiğiniz zaman 11 ediyor. Üçtane 1’i yanyana getirdiğinizde 111 oluyor.Dolayısıyla böyle bir araya gelişlerin etki katsayısı daha üst seviyede oluyor.Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da yaptığı selamlama konuşmasında her iki derneğimizin faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek Eskişehirimizde güzel faaliyetlerde bulunduklarını artık bundan böyle daha güçlü çalışmalar yapacaklarına inandığını söyledi.

Bugün iki kardeş kentin aynı çatı altında gönül birlikteliklerini fiziki birliktelikle taçlandırdığımız bir günü yaşıyoruz diye sözlerine başlayan Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Uğur Yücel ortak değerlerimiz ve ortak kültürümüzle gönül olarak bir olduğumuz Bayburtlu hemşerilerimizle bundan böyle fiziki olarakda bir olacağız. Bu sayede Eskişehirde güzel ve anlamlı faaliyetleri güç birliği içerisinde yapacaklarını söyledi.

Misafirlere hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Denek Başkanı İbrahim Karaaslan ise bu anlamlı buluşmayı çok önemsediklerini ve Gümüşhaneli dostlarımızla hemşerilerimizle bir arada aynı mekanda bulunmaktan mutlu olduklarını, bu buluşmanın her iki ilimizede hayırlı olmasını  söyledi.

Yorumlar (1)
Barış kunt 7 yıl önce
HAYIRLI UĞURLU OLSUN
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11