banner333

banner309

Gümüş Gelişim Akademisi “Gümüş Damla Projesi” İle Geliyor

Başkent Ankara’da GÜBDER içerisinde yer alan GÜMÜŞ GELİŞİM AKADEMİSİ çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor

Dernek 22.11.2015, 00:16 22.11.2015, 00:17
Gümüş Gelişim Akademisi “Gümüş Damla Projesi” İle Geliyor
banner400

 Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği bünyesinde çalışmalarına devam eden Gümüş Gelişim Akademisi yeni bir projeye imza atıyor. Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) öğrencileri geçen yıl Ankara Kalkınma Ajansından GÜBDER’in çıkardığı Proje ile alınan “Stratejik Planlama ve Proje Yapma Teknikleri” eğitimlerinin uygulama safhasına, bu yıl “Gümüş Damla Projesi” başlığı adı altında Gümüşhaneli dezavantajlı grupları yönelik bir proje ile başlıyor. Proje ile Gümüşhane İli ve İlçelerinde yaşayan öğrencilerimize yönelik bir dizi destek ve eğitim faaliyetlerinde bulunulacak. Proje Koordinatörlüğünü GGA Yürütme Kurulu Üyeleri GSB Bakan Danışmanı Sayın Metin AYVAZOĞLU, Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Turan ŞİŞMAN ve GÜBDER Başkanı Erol TEKÇE Yapacak. Tüm GÜBDER Yönetim Kurulu Üyelerinin de katkısını alan proje, Nisan ayında hayata geçirilecek.

 Proje hakkında açıklamalarda bulunan proje koordinatörlerinden Sayın Metin AYVAZOĞLU ; “Tasarlanan Proje ile Gümüşhane’mize yönelik kendi öğrencilerimizle heyecan verici bir çalışma içerisinde olacaklarını, böylelikle hem gençlerimizin ileriye yönelik hedeflerine öncülük etmiş hem de kendi memleketimize yönelik bir katkı sunma arzusu içerisinde olduklarını” söyledi. Proje ekiplerinin oldukça zengin bir meslek disiplininden oluştuğunu, bu tür projelerin Gümüşhane’mizin ve ülkemizin geleceğine dair sosyal dayanışma ve kaynaşma içerisinde Milli Birlik ve Beraberliğimize yönelik önemli katkılar saylayacağına inandığını” söyledi.

Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GGA Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Turan ŞİŞMAN da; “Projenin Gümüşhane Gençliğinin yarınlarda karşılaşacakları stratejik planlama ve projelendirme alanında büyük tecrübe kazanacaklarını, bunun gençlerimize çok önemli bir katkısının olacağını” söyledi. Gençlerin özellikle akademik kariyerlerini sadece lisans seviyesinde kalmasının artık yeterli olmayacağını, mutlaka lisans üstü eğitime devam edilmesi tavsiyelerinde bulunan ŞİŞMAN,, hatta doktora eğitimlerinin bile kaçınılmaz olduğu bir döneme girdiklerini, bu konuda hedefi olan tüm gençlere her türlü yardım için hazır olduklarını” söyledi.

 GGA Yürütme Kurulu Üyesi, EVSAD, SADEF Genel Başkanı ve Etimesgut Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Orhan KOÇ ta yaptığı konuşmada;  “Gümüşhaneli Gençlerin her alanda gelişimlerini üst noktalara taşımak için, onların Gümüşhaneli abileri olarak her türlü katkıyı sağlamaya çalıştıklarını, bütün imkânlarını onlara seferber ettiklerini” söyledi.

Son olarak GÜBDER Başkanı ve GGA Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Erol TEKÇE’de yaptığı açıklamada; “GÜBDER ve GGA olarak üniversiteli gençliğe yönelik çalışmalarımızın eğitim uygulamalarının geçen yılki başlatılan teorik eğitimin bu yıl uygulama safhasına geçmiş bulunmaktayız. Gümüş Damla Projesi,  Gümüşhane’den Ankara’ya Üniversite eğitimi için gelen Gümüşhaneli Gençler’in doğup büyüdükleri memleketlerine ilk evvelden yaptıkları ilk katkı olarak tarihe geçecektir. GÜBDER Yönetimi olarak bu projenin bütün safhalarında tamamen arkasında olacaklarını belirtti. TEKÇE; bu yıl GGA Öğrencilerine yönelik uzman hocalar eşliğinde Yabancı Dil eğitimi kursları vermek için çalışma başlattıklarını, yabancı dil eğitimini çok önemsediklerini bu eğitimlere şimdilik İngilizce ile başlanılacağını, ilerleyen dönemlerde diğer diller içinde GGA olarak benzer kurslar düzenlemeyi hedeflediklerini ve bütün bunlarla birlikte Akademik çalışmalarının da bir yandan devam edeceğini söyledi. İngilizce kurslarının da diğer hizmetler gibi GÜBDER tarafından finanse edileceğini ve GGA öğrencilerine ücretsiz olarak verileceğini” söyledi.

Toplantıda GÜBDER Yönetim Kurulu Üyeleri Coşkun ÇİLDOĞAN, Emin YILDIZ, Sezai ŞAHİN, Emre ŞANLI ve Selma KIRMAZ da hazır bulundular.

-HABER SELAHATTİN KURT-

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09