banner333

banner309

GÜDEF Eğitim Camiası ve Öğrencilerle Buluştu

Ankara GÜDEF , 23.11.2014 Pazar günü Ankara Beşevler Turizm otelcilik uygulama tesislerinde Ankara’da ikamet eden Gümüşhaneli Eğitim camiası ve Öğrencilerimizle bir araya geldi.

Dernek 24.11.2014, 12:56 24.11.2014, 13:00
GÜDEF Eğitim Camiası ve Öğrencilerle Buluştu
banner400

Organizasyon kahvaltı ile başlayarak sonrasında değerli katılımcıların konuşmaları ile devam etti.

GÜDEF Başkanı Hamdi Arslan, Ülkemizin aydınlık geleceklere ulaşmasının tek yolu yeni neslin iyi bir eğitim alması, global manada eğitim seviyelerinin yükselmesinin gerekliliğini vurguladı. Gümüşhane kimliği ile birlikte eğitim kalitesinin artması daha sağlam bir gelecek olarak karşımıza çıkacaktır. Gümüşhane insanının doğru, güvenilir, yanlışa meyletmeyen tabiri yerinde ise “Adam gibi adam” olmaları kamu ve özel sektör kademelerinde olma zorunlu olduğunu vurguladılar. Bu noktada gençlerin önünü açabilecek her türlü çalışmaya hazır olduklarını kapımızın her zaman açık olduğunu gençlere hatırlattılar.  Eğitim süresi içerisinde sadece okul eğitimi değil yanı sıra STK’lar ile içiçe olmaları geleceğe daha donanımlı yetişmelerinde yardımcı olabileceğini vurguladılar.

Değerli katılımcılarımızdan Başkent üniversitesi öğretim görevlisi Dr.Turan Şişman öğrencilere nasıl başarılı olacaklarının anahtar kelimelerini verdiler. Takım çalışmasına yatkın, bilgiyi araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek kendini ifade edebilen bir toplum için öğrencilerin çok ama çok çalışması gerekliliğini vurguladılar. Sözlerini Aliye İzzet Begoviç ‘in “Yer yüzünün öğretmeni olabilmek için, Gök yüzünün öğrencisi olmak gerekiyor” sözü ile tamamladılar.

Diğer bir katılımcı değerli hocamız Hacettepe Üniversitesi  Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Yeniçeri Ankara’da öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için STK’ların üzerine düşen görevlerin yapılması noktasında görüşlerini belirttiler. Öğrenci arkadaşlarımıza her zaman kapısı açık olduğunu, geniş akademisyen çevremizle yardımcı olabilecek her konuda yardımlarımız her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Öğrencilerimizin STK’ların çalışmalarına katılmalarının çok önemli olduğunu vurguladılar.  Sosyal medya ve basın yayın organlarının gençler tarafında takip edilmesi, geleceğe bayrağın teslim edilebilmesi için şimdiden Gümüşhaneli büyüklerin takip edilmesi onların tecrübelerinden faydalanılması gerektiğini ifade ederek sözlerini tamamladılar.

Günün anlam ve önemine binaen Ozanlarımızdan Aşık Ali Tuncer ve Aşık Yaşar Demir şiir okudular.

Öğrenci arkadaşlarımız söz alarak STK’lardan beklenti ve taleplerini dile getirdiler.

Uzun yıllar STK’larda yöneticilik yapmış Sayın Erdal Kurt beyde söz alarak kıymetli değerlendirmelerde bulundu. Yola küçük adımlarda başlandığını fakat Büyük hedeflere bu küçük adımlarla varıldığını,  hedefe emin adımlarla devam edilirse her mecrada kendinden söz ettiren gençler oluna bilineceğini belirtti. Kıbrıs Cumhurbaşkanının güzel bir sözü ile konuşmasını tamamladı ”-Hayatta hiçbir zaman yalpalamayacaksınız, Her dönemin değil Her dönem adam olacaksınız”.

Bu güzel gününü organize edilmesine katkıda bulunan GÜDEF başkan yardımcısı Saffet uzun beyde söz alarak, katılımdan duyduğu mutluluğu ifade ettiler.

Günün anlam ve önemine binaen değerli Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü çiçek takdim edilerek kutlandı.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda GÜDEF yönetiminden Selahattin Şahin’de tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşarak, Her yere insanın kendi tırnakları ile geldiğini bu yüzden gençlerimizin güçlü bir donanımla hayata atılmaları gerektiğinin altını bir kez daha çizdiler.

GÜDEF Gençlik kolları başkanı Enes Olgun gençler ile ilgili geçmiş senelerde yaptıkları organizasyonlar ve hedefledikleri programlar hakkında bilgi paylaşarak, bu konuda katılımcıların yorumları dinlendi.

Programımıza yoğun gündemleri nedeniyle il dışında olan Sayın Milletvekillerimiz tebrik mesajları ilettiler.

GÜDEF Yönetim ve Gümüşhaneli Dernek Yöneticileri olarak katılımcılara teşekkür ederken, Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü tebrik ediyoruz.

Organizasyon sonrasında 2015 Şubat ayı sonuna doğru hedeflenen 4. Gümüşhane Tanıtım Günleri hakkında yönetim kurulu üyeleri ile istişare toplantısı yapılmıştır.

Adem EZBER / GÜDEF Başkan Yardımcısı ve GÜDEF Arge Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11