banner333

banner309

GÜBDER-GGA Eğitim Seminerleri devam ediyor.

Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği-Gümüş Gelişim Akademisi yıllık eğitim seminerleri kapsamında ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Mazhar YILDIRIMHAN ve SGK Başkan Yardımcısı Orhan KOÇ'u konuk etti.

Dernek 12.03.2017, 22:57 13.03.2017, 08:49
GÜBDER-GGA  Eğitim Seminerleri devam ediyor.
banner400

alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Mazhar YILDIRIMHAN ulusal ölçekte başlatılan milli çalışma Seferberliği hakkında bilgilendirme yaptı. YILDIRIMHAN, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatı ile başlatılan ve ülke çapında uygulanan bu seferberlik projesi ile yaklaşık 2 milyon işsizimize iş imkanı oluşturulmasını hedefliyoruz. Bakanlık kadroları projeyi tanıtmak ve takip etmek maksadıyla ülke çapında harıl harıl çalışıyor.Tüm illerimiz tarandı ve proje hakkında birinci elden bilgilendirilme yapıldı. Şu ana kadar çok iyi sonuçlar aldık ve almaya da devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımız proje sonuçları hakkında bir bilgilendirme toplantısı yapacak, projenin ulaştığı noktayı somut verilerle kamuoyuna duyuracaktır,dedi.

SGK Başkan Yardımcısı Sayın Orhan KOÇ ise yaptığı konuşmada; Sosyal Güvenlik Kurumunun milli bütçeden karşılanan destek miktarının son zamanlarda oldukça azaldığını, hedeflerinin bu açığı sürdürülebilir seviyelere çekmek olduğunu bunun için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.KOÇ,Aktüeryal dengeyi bozmadan sosyal güvenlik alanında düzenleme yapmak çok kompleks müdahalelerle mümkün. Bunun için çok dikkatli bir çalışma yürüttüklerini,bu gün itibari ile Sosyal Güvenlik Kurumu olarak milli geliri bizden kat kat fazla olan ülkelerden bir çok açıdan oldukça iyi noktalara geldiklerini söyledi. KOÇ,Batı dünyasının yaşlı nüfusunun sosyal güvenlik açısında çok riskli seviyelere geldiğini,artık öyle ki bunun sürdürülebilirliğinin ileri ki zamanlarda mümkün olmayacağını düşünüyoruz.O nedenle  bizimde son yıllarda yaşlı nüfusumuzda bir artışın söz konusu,bu konuda çok dikkatli bir yol izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Nüfus piramidini terine döndüğü batı bir çıkmaza giriyorsa ki öyle, o halde bizim bu konuda ivedi tedbirler almamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız'ın bu konudaki mesajlarının çok yerinde ve uygun olduğunu da buradan hatırlatmakta tekrar yarar görüyorum.Yine Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu olarak kurum  bütçesinin yaklaşık %25 inin sağlık giderlerine aktarıldığını o nedenle bu alanda çok disiplinli,israfı önleyici,kaçakları giderici ve sosyal boyutu güçlü çalışmalar yapıyoruz.Bu konuda gelinen noktanın milli geliri çok yüksek İskandinav Ülkelerinden bile daha ileri boyutlara geldiğini de burada gururla ifade etmeyim,dedi.

YILDIRIMHAN ve KOÇ gençlere diğer alanlarda hayat tecrübelerini de aktardıktan sonra GÜBDER ve GGA Başkanı Erol TEKÇE'nin yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmasının ardından eğitim semineri sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46