banner333

banner309

GİYAD ve ŞEKAV Basın Açıklaması İle Nöbeti Noktaladı

15 Temmuz FETÖ Darbe girişimi sonrası Demokrasi nöbetlerini Küçükçekmece Halkalı meydanda tutan Gümüşhane İktisadi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GİYAD) ve Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) Vatan nöbetinin son gününde basın açıklaması yaparak nöbeti noktaladı.

Dernek 12.08.2016, 12:23 12.08.2016, 12:30
GİYAD ve ŞEKAV Basın Açıklaması İle Nöbeti Noktaladı
banner400
 GİYAD Başkanı Serkan Kaya, vatan nöbetlerine katılan tüm hemşerilerine teşekkür ederek Allah bir daha 15 Temmuz darbe girişimlerini memleketimize yaşatmasın diyerek GİYAD ve ŞEKAV adına basın açıklamasını yaptı. Basın açıklaması şu şekilde;


  Çok değerli kardeşlerimiz!


Allah’ın rahmeti, bereketi ve selamı hepimizin üzerine olsun.

15 Temmuz gecesi meydana gelen hain darbe girişimi yeni bir sabaha ve yeni bir dünyaya uyanışımıza vesile oldu. Emperyalist güçler, bu aziz Türk milletini, yüzyılı aşkındır çıkarttıkları suni kavgalarla tarih sahnesinin dışına ittiler. Zaaflarımızı, değerlerimizi, inançlarımızı, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi istismar ederek içimizden devşirdikleri bir avuç lejyonerle bu aziz milleti esaret altına alacaklarını zannettiler.

Değerli kardeşlerimiz!

Bu hain FETÖ silahlı terör örgütü kalkışması ve emperyalist kuşatma, aziz Türk milletinin cesaretiyle ve şanlı direnişiyle ters yüz edildi. Bu onurlu millet, ödediği bedellerle, sokaklardan ve meydanlardan yeniden insanlık sahnesine çıkıyor. Bir milletin yeniden doğuşuna şahitlik eden bu meydanlarda biz yeniden doğarken, çocuklarımız yeniden bilinçlendi. Burada, bu topraklarda yerli olan, milli olan, ümmet için ve insanlık için yüreği çarpan, insanlığın yüz akı, göz aydınlığı asil insanlarımız var artık.

Bu meydanlar ve sokaklar; herhangi bir siyasi partinin, sivil toplum örgütünün, cemiyetin, cemaatin çatısı altına sığmayacak kadar büyüktür ve hepsini kuşatmaktadır. Cemaatlerimiz, cemiyetlerimiz, vakıflarımız, derneklerimiz, sendikalarımız ve partilerimiz ise bu meydana akan birer deredir, ırmaktır, nehirdir. Bu meydanlar, bizim bu dünyadaki vuslatımızdır.


Değerli kardeşlerimiz!

Bir milletin yeniden doğuşuna şahitlik eden dünyada, zulmün her yanı sardığı şu zamanda, insanlığın vicdanı olmuş Türkiye’ye karşı, emperyalist ve Siyonist güçler onlara hizmet edenler, her türlü engellemeyi ve saldırıyı yapacakladır. Bize, bu saldırılara karşı izzetli, şerefli, onurlu ve örnek bir şekilde durmak yakışır.

Bu süreçte ve uzun vadede, düşmanlarımıza ve onlara hizmet edenlere karşı, bilimle, fikirle, akılla, iradeyle, imanla ve cesaretle millet olarak daha çok çalışarak ve güçlü kalarak var olmak zorundayız.

Değerli kardeşlerimiz!

Bunun için dört konu önemli;

Tevhid; Rabbimizin istediği gibi Allah’la aramıza hiçbir aracı - insan koymadan Muvahhid bir insan olmalıyız.

Vicdan; Emperyalistlerin ve Siyonistlerin, insanı ve vicdanı öldürdüğü, acıları ayrıştırdığı şu dünyada kim olursa olsun, mazlumun, mağdurun yanında ve kim olursa olsun zalimin karşısında olabilmeliyiz.

Ahlak; 15 Temmuz gecesinde, mermilere ve bombalara karşı duran vatandaşlarımız; sorumluların sadece tutuklanmasına ve adalete teslim edilmesine yardımcı olmuştur. Şiddete, şiddetle karşılık vermemiş ve tek bir masumun zarar görmesine müsaade etmemiştir. O gece ahlaki asalet var olmuştur ve bu devam ettirilmelidir.

Adalet; Her zaman ve her dönemde herkes için zamanında ve eksiksiz var olmalıdır. Meydana gelen bu sürecin ardından, polisiyle, askeriyle, sivil memuruyla, işçisiyle ve vatandaşıyla mağduriyetlerin yaşanmaması için en üst düzeyde hassasiyet gösterilmelidir. Hukuki süreçte suçlu ile suçsuzun kesin delillerle belirlenmesi, insanlarımızın zan altında bırakılmaması, haksızlığa uğratılmaması ve itibarı önemlidir.

Değerli kardeşlerimiz!

Devlette ve idarecilikte, cemaatçi, mezhepçi, aşiretçi ve aileci yapılanmaya müsaade edilmediği, liyakatin, profesyonelliğin, bilimin ve fikrin öne çıktığı bir devlet yapılanmasının önemli olduğunu belirtmek isteriz.

Bundan sonra ayrılık, gayrlık yok. Yeni bir millet doğuyor. Bunun için; sen, ben, o, öteki yok “BİZ” varız. Bu dünyaya verebileceğimiz en iyi şey adalettir, kuracağımız en iyi sistem “ADALET DEVLETİ”dir.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Türkiye’mize geçmiş olsun.

Allah’ın rahmeti, bereketi ve selamı hepimizin üzerine olsun.

 

GİYAD - Gümüşhane İktisadi Kalkınma ve Dayanışma Derneği

ŞEKAV - Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59