banner333

banner309

GİYAD Başkanı Serkan Kaya: Gümüşhane Bizim Sevdamız

Gümüşhane İktisadi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GİYAD) Başkanı Serkan Kaya, 93.3 Aral FM frekansında hemşerimiz Zeki Gökçe’nin konuğu oldu.

Dernek 26.10.2017, 17:34 26.10.2017, 21:46
GİYAD Başkanı Serkan Kaya: Gümüşhane Bizim Sevdamız
banner400

“Zeki Gökçe ile Güne Merhaba” programında Zeki Gökçe’nin sorularını yanıtlayarak keyifli muhabbet eden GİYAD Başkanı Serkan Kaya Gümüşhane’ye dair birçok konuda mesaj verdi.

GİYAD Bir Misyondur

GİYAD’ın bir dernekten çok bir misyonun temsilcisi olduğunu belirten Başkan Kaya;” GİYAD 18 Mart 2007’de bugünkü GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın’ın öncülüğünde kurulmuştur. GİYAD hep üreten bir yapıya sahip olmuştur. Bugün Gümüşhanelilerin Haber merkezi Haber 29, Türkiye’de bir ilk olan Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) bir GİYAD ürünüdür. Zeki Gökçe Bey’in projesi “29 Geceleri” GİYAD’ da marka olmuştur. Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile hep aktif bir yapıya sahiptir. Birçok sağlık ve eğitim seminerlerimiz, kan bağışı kampanyamız, kermeslerimiz, Ramazan’da erzak dağıtımı, hatim programlarımız, şehitlerimize mevlit gibi etkinliklerimiz oldu. Derneğimiz 18 Ekim 2015’de tadilatın ardından bakanlarımız, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve STK Başkanlarının katılımı ile açıldı. Derneğimiz birde en önemli konu olan siyaset üstü olma özelliğini korumuştur. Her görüşteki siyasi parti il, ilçe, belediye başkanı ve milletvekillerini derneğimizde ağırladık. Derneğimizin yanındaki Arsayı Gümüş Park olarak Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz ve Ak Parti K.Çekmece ilçe başkanı hemşerimiz Mustafa Korkut'un katkıları ile açılışını yaptık. Birde en önemlisi derneğimizde hiç Bir kağıt oyunları olmayan sabah 6.30-23.00 arası iki lokal görevlisinin çalıştığı kültür merkezi havasında bir yerdir. Dernek kurucularımıza,mevcut yönetim kurulu üyelerimize, Derneğimizin bugüne gelmesinde zerre katkısı olan tüm hemşerilerime  teşekkür ediyor, ölmüşlerimize rahmet diliyorum” dedi.

Gümüşhane Benim İçin Bir Sevdadır

Ben İstanbul’da doğup büyümüş ve Gümüşhane il merkezine en uzak köy olan Şiran İncedere köylüyüm. Ama Gümüşhane sevgimiz, yöremize olan muhabbetimiz bizi bu derneklerin içine attı ve bize çok yakın oldu. Şükürler olsun çok kıymetli hemşerilerimle tanıştım. Hemşerilerimin başarısı ve çalışkanlığı ile hep iftihar etmişimdir. Bu yapıdaki hemşerilerimizle vakit geçirmek benim için büyük haz olmuştur. Kısacası 29 benim için bir ayrı önem arz etmektedir.

Gümüşhanespor Bu Sene Şampiyon Olacaktır

Gümüşhanespor, Gümüşhane için çok ayrı bir yere sahiptir. Özellikle Avrupa’da doğup büyüyen gençler hiç görmedikleri memleketlerini Gümüşhanespor sayesinde sevmektedir. Bunun için Gümüşhanespor çok önemlidir. İnşallah 2 senedir final kapısından döndüğümüz TFF 1.Lige bu sene direkt çıkacağız. Ancak TFF ve MHK son haftalar aleyhimize verilen penaltılar konusunda daha dikkatli olmalıdır. Gümüşhane STK’ları olarak bu konuları takip edeceğiz. Gümüşhanespor’un en büyük gücü 12.adam taraftarıdır. Burada gerek iç saha gerek deplasmana giden Genç Gümüşhaneliler,Gümüşhanesporluyuz ,Gadalar,Kafadarlar ve sosyal medyadaki cefakar taraftar gruplarını tebrik ediyorum. Şampiyonluğa giden yol birlik olmaktan kenetlenmekten geçer, taraftarımız bu kutlu yolda tek çatı altında birleşmelidir. İnşallah bu birliktelik ile 5 yıl içersinde Süper Lig’ e bile yükseliriz. Gümüşhanespor başkanımız Kaya Büyükbayraktar ve yönetim kurulunu bize izlettiği kaliteli takım için teşekkür ederim.

Gümüşhane Kulüpler Birliği Gereklidir

Gümüşhane’mizde sadece futbol yok onun yanı sıra Voleybol Efeler liginde Torul Gençlik, Bayanlar liginde Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği, Hentbol’da Gümüşhane Belediyesi ve yine futbolda BAL’da mücadele eden Kelkit Hürriyetspor şampiyonluğu kovalamaktadır. Bu güzide kulüplerimizin dahada kurumsal olması için geçen hafta GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın’ın gündeme getirdiği Gümüşhane Kulüpler Birliği ve Gümüş Store hizmete girmelidir. Gümüşhane hızla büyüyen bir şehir oldu bu güzide kulüplerimiz şehrimize ayrı değer katmaktadır, desteklenmelidir.

Zigana Tüneli, Havaalanı, Şiran-İkisu Yolu Tüneli

Gümüşhane’mizde son yıllarda ulaşım anlamında güzel çalışmalar oldu. Zigana Tüneli ile Trabzon yarım saate düşecek. Gümüşhane-Bayburt hava alanı Köse Salyazı’da yapılacak olması şehrimizi dahada değerli kılacaktır. İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en kısa yol İkisu-Şiran Yolu’nun Tersun dağı tünel projesi bizi cazibe merkezi haline getirecektir. Bu projelere katkı sağlayan vekillerimize, belediye başkanlarımıza ve bürokratlarımıza ayrıca teşekkür ederim.

STK’larımız Sosyal Yaşamın Yapı Taşıdır

Gümüşhane Sivil Toplum konusunda bir hayli yol kat etmiştir. Özellikle Büyükşehirlerde GÜDEF, GÜSİAD, GİAD, ŞEKAV, GÜSEV, GÜMÜP gibi kurumlar ile öğrencilere burs ve staj imkânı sağlayıp onların memleketine aidiyet kazanmasına katkı sağlamıştır. İstanbul GÜDEF ve Ankara GÜDEF o şehirlerde yaptığı Gümüşhane Tanıtım Günleri ile marka olmuştur. Bu tanıtıma Turizm il müdürlüğüde el atıp özellikle Gümüşhane’deki Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, Limni Gölü, Çakırkaya Manastırı, Örümcek Ormanları, Santa Harabeleri gibi değerlerimizin tanıtımına katkı sağlamalıdır.

GÜMÜP Başlı başına Bir Markadır

GİYAD bünyesinde doğup GÜSİAD’da devam eden bu sıralar bağımsız bir dernek olacak olan, Genel Sekreterliğini yaptığım GÜMÜP 870 üzerinde Mühendis ve Mimarı ile Türkiye’de bir ilktir. Başkanımız Yüksel Hamzaoğlu öncülüğünde güzel çalışmalara, panellere, seminerlere imza atmaktadır. GÜMÜP Gümüşhane’nin kıymetli bir beynidir. Bu değerlerden Gümüşhane istifade ediyor ve etmelidir.

ŞİDEF Kuruluyor

Son olarak İstanbul’da bulunan 37 Şiran Köy Derneği mevcuttur. Yaklaşık 1 yıl önce oluşturduğumuz Şiran Dernekler Platformu federasyon olma yolunda epey yol kat etmiştir. 29 Ekim ilk toplantısı yapılarak resmiyete adım atılacaktır. Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Gümüşhane’ye ve GÜDEF’ güç katan bir yapılanma içersinde olacaktır. Bu GÜDEF’den kopma ve alternatif değil tam tersine GÜDEF’e güç katmaya yönelik olacaktır. Bunuda duyurmuş olalım. ŞİDEF Kurulması için destek veren Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ve kıymetli köy, belde dernek başkanlarımıza teşekkür ederim.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48