banner333

banner309

GGA Yalçın KURT ve Nurettin TAŞ’ı ağırladı

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) çatısı altında faaliyet gösteren Gümüş Gelişim Akademisi’nin (GGA) ‘Gençlerle Başbaşa’ programının birinci dönem son konukları Gümüşhane’nin yetiştirdiği iki güzide bürokrat Yalçın Kurt ve Nurettin Taş oldu.

Dernek 22.12.2018, 19:22
GGA Yalçın KURT ve Nurettin TAŞ’ı ağırladı
banner400

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) çatısı altında faaliyet gösteren Gümüş Gelişim Akademisi’nin (GGA) ‘Gençlerle Başbaşa’ programının birinci dönem son konukları Gümüşhane’nin yetiştirdiği iki güzide bürokrat Yalçın Kurt ve Nurettin Taş oldu.

Yakın döneme kadar Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü yapan Yalçın Kurt ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yapan Nurettin Taş, hayat tecrübelerini Gümüşhaneli üniversite gençleriyle paylaştı.

“Ülkemizin Nurettin Taş gibi bürokratlara ihtiyacı vardır”

Hep birlikte yapılan kahvaltının ardından açılış ve sunuşu GÜBDER Başkanı Erol Tekçe gerçekleştirdi. Başkan Tekçe, birinci dönemin son programını Gümüşhane yakın tarihinde önemli hizmetleri olmuş iki güzide bürokrat olan Yalçın Kurt ve Nurettin Taş ile yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Hem Yalçın Ağabey hem Nurettin kardeşim gerçekten Gümüşhane sevdalısı, gurur duyduğumuz iki isimdir. Yalçın abi yaş haddinden emekli oldu. Bugüne kadar olduğu gibi emeklilik döneminde de bizlerle beraber olacağına inancımız tamdır. Nurettin bey şu an için müşavir pozisyonunda ama bugüne kadar ki bilgi birikimi ile inşallah siyaset kurumunun kadirşinaslığı ile daha üst kademelerde hizmetine devam edecektir. Ülkemizin ve hele Gümüşhanemizin Nurettin Taş gibi bürokratlara gerçekten ihtiyacı vardır. Bunu da buradan açık ne net olarak ifade etmek isterim” dedi.

“Zamanı israf etmeyin”

Daha sonra tecrübelerini anlatmak üzere ilk söz hakkı Gümüşhane’nin eski Belediye Başkanlarından Yalçın Kurt’ verildi. Kurt, Gümüşhane’nin geçmişinden bugüne yaşanan güzel anılar silsilesi ile bugünkü gençliğin dezavantaj ve avantajlı yönlerini anlatarak özellikle gençlerin cesur ve kararlı olmaları, dil noktasının olmazsa olmaz olduğunu, sosyal medya ve çağın diğer teknolojik ürünlerini kullanırken zamanı israf etmemeleri gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu. 

“Türkiye’nin ve Gümüşhane’nin muazzam bir kültür mirası var”

Türkiye’nin muazzam bir kültür mirasının olduğunu ve bu konuya gençlerin özellikle ilgi göstermesini isteyen Kurt, Gümüşhane’nin de bu konuda oldukça zengin bir mirasa sahip olduğunu ve kendi dönemlerinde gerçekten bu konularda güzel hizmetler yapıldığını ve yapılmaya da devam edileceğini söyledi. Kurt, “Bürokraside varlığımızın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak gördük. Bu konunun ihmal edilmemesi gerektiğini özellikle belirtmek isterim” dedi.

“Milli parklarda yapılan çalışmalar şehre canlılık kazandırdı”
 

Kurt’un ardından söz alan Nurettin Taş ise Gümüşhane’nin ve ülkemizin milli parklarının öneminden bahsederek özellikle bu alandaki değerlerimiz üzerine yoğunlaşıp yapılan yatırımlarla şehirde ciddi oranda bir canlılık meydana getirdiğini söyledi. 

“Yapılması gereken hizmetleri ivedi olarak yaptık”
 
Taş, “Bizler şehrimize ayrımcılık yapmadık sadece yapılması gereken, ancak bir şekilde yapılması geciken hizmetleri ivedi olarak yaptık o kadar. Bugün hem ilimiz hem de ilçelerimizde bu eserlerin katkısını görüyoruz” dedi. 

Gençlere “Azimli olun, sosyal yönünüzü güçlendirin, çok okuyun, kariyer planlamanızı diri tutun, birbirinizle irtibatlı olun, manevi değerlerinizi asla ihmal etmeyin” tavsiyelerinde bulunan Taş, daha sonra davetlilerin sorularını cevaplandırdı.

Birlik beraberlik içeren hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi. Kurt ve Taş GGA Gençleri ile ikinci dönemde de tekrar bir araya geleceklerinin sözünü vererek programdan ayrıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09