banner333

banner309

Geleneksel Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Piknik Şöleni Yapıldı.

Gurbetteki Gümüşhaneliler piknik şöleninde biraraya geldiler.

Dernek 02.06.2015, 09:11 02.06.2015, 09:13
Geleneksel Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Piknik Şöleni Yapıldı.
banner400
 Sultanbeyli’de faaliyet gösteren GÜMÜŞHANE İLİ VE İLÇELERİ KÜLTÜR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (GÜMÜŞDER)  Geleneksel piknik şöleni  ilçede faaliyet gösteren Gümüşhane ilçe , belde ve köy dernekleriyle beraber yoğun katılımla  yöresel sanatçılarla coşkuluyla gerçekleştirildi.


Dernek geleneksel hale getirilen piknik şöleni Sultanbeyli de faaliyet gösterilen bütün dernekler  güç birliği yaparak tek bir  şölen düzenleniyor.. 2015 yılı Piknik Şöleninde yöresel sanatçılar,  çocuklara yönelik oyunları,başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi , davetlilere  yemek ikramlarıyla verilerek gerçekleştirildi.


Sabahın  erken saatlerinde şölen alanını dolduran Gümüşhaneliler kahvaltılarını piknik alanında yaptılar.Davul-Zurna  eşliğinde bol bol halay çekip horon oynadılar.Öğleden sonra çocuklara yönelik çuval içerisinde yürüme yarışması,halat çekme yarışmaları,kaşıkta yumurta taşıma yarışmaları gibi yöresel çocuk oyunları yapıldı.yarışmalara katılan bütün çocuklara hediyeler verildi,Çocuklar şiirler ve Türküler seslendirdiler.

Bu yıl ilk defa GÜMÜŞDER Eğitim Komisyonu tarafından Sultanbeyli ilçesindeki özel ve devlet okullarında okuyan öğrencilerden okul birincisi olanlar, sınıf birincisi olanlar ve spor müsabakalarında derece almış hemşehri örgenciler tespit edildi.Sultanbeyli Gümüşhaneliler dernek yönetimi bu  öğrencilere tablet hediye edildi.


Başkan YILDIZ konuşmasında bu yıl özellikle Sultanbeyli ilçesinde ki okullarda okuyan başarılı hemşeri örgencilerini tebrik etmek ve diğer hemşeri öğrencilerimizi ve velilerine motivasyon ve özendirici olması amacıyla ödüllendirme yaptıklarını söyledi

Şölende dernek yönetim kurulu ve katılımcı dernek başkanlarıyla hemşerilerini selamlayan dernek başkanı Abdulkerim YILDIZ hemşerilerine dernek faaliyetlerinden bahsederek, dernek merkezinde yapılan kurslara katılımlarına, piknik şölenindeki coşkuya, birlik ve beraberliklerine güç kattıkları için teşekkür ederken, bu beraberliği sağlayan,ilçe ,belde ve köy dernek başkan ve yönetimlerine ayrıca maddi destek veren hemşerilerine teşekkür etti.         .


Şölende memleket şiirleriyle Murat ÇAKIR ,Yöresel sanatçılar Kemence de Muhammed KELEŞ ve Ozan Sebahattin ŞENEL sahne alarak sahne alarak Gümüşhanelilere bol bol  horon ve halaylarla coşkulu saatler yaşattılar.

Şölen Gümüşhanelilerin Davul-Zurna, Kemence ile bol bol horon ve halaylarla sona erdi.

FOTO GALERİ: https://www.facebook.com/groups/sultanbeyli29gumusder/

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39