banner333

banner309

Eskişehirde Gümüşhaneliler Derneği Kurtuluş Gününü Kutladı!

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Deneği geleneksel hale getirdikleri 15 Şubat Gümüşhane’nin 99.Kurtuluşunu düzenledikleri gece ile kutladılar.

Dernek 16.02.2017, 15:11 16.02.2017, 18:49
Eskişehirde Gümüşhaneliler Derneği Kurtuluş Gününü Kutladı!
banner400

ESKİŞEHİRDE KURTULUŞU KUTLADILAR

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Deneği geleneksel hale getirdikleri 15 Şubat Gümüşhane’nin 99.Kurtuluşunu düzenledikleri gece ile kutladılar.

Eskişehir Öğretmenevinde düzenlenen geceye Kütahya Valisi Hemşerimiz Ahmet Hamdi Nayir Başta olmak üzere, DSİ 3.Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği Genel Başkanı Erol Tekçe,Akademisyenler,İş Adamları,Sanayiciler, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Yöneticileri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Çeşitli Sivil Toplum Örgütleri ile Eskişehir Yerel Basın Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak sahneye Eskişehir Anadolu Halk Oyunları Federasyonuna bağlı Esdans Derneği ekibi çıktı. Eskişehir ve Gümüşhane yöresine ait oynadıkları oyunlar izleyicilerden alkış aldı.

Gecenin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Uğur Yücel yaptı.Birlik beraberlik ve Dayanışma vurgusu yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi.”Yunus Emrenin hoş görü kenti Eskişehir ile Gümüşhanevi Hazretlerinin serhat şehri Gümüşhanemizin siz kıymetli evlatları hepiniz gecemize hoş geldiniz. Burada her birimiz Karaca mağarasında bir sarkıt, Tomara şelalesinde bir su damlası, Kuşakkayada bir rüzgar,Pestil ve kömede bir şirayız. Faaliyetlerimizde Gümüşhane kültürünü Eskişehirde yaşayıp ve yaşatmak dernek olarak asli görevimiz. Yaşadığımız şehir Eskişehir’imizde sosyal ve kültürel mirasımız ile sosyal hayata katkı sağlamaya çalışan gayret eden bir derneğiz. Bu gece bizleri yalnız bırakmadığınız için yönetim kurulum adına hepinize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Kütahya Valisi hemşehrimiz Ahmet Hamdi Nayir, yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi: ”Benim için bu gecede siz kıymetli hemşehrilerimizle bir ve beraber olmaktan son derece mutluyum. Bizim için üzerinde yaşadığımız topraklar kutsaldır  çünkü bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmıştı. Vatanımıza toprağımıza sahip çıkmalı birlik beraberlik için yaşamalıyız. Sizlerde bunu yapıyorsunuz. Ecdadın gittiği topraklarda devlet, Gümüşhanelilerinde gittiği yerlerde dernek kurduklarını, bu çatı altında kültürlerini gelenek ve göreneklerini canlı tutmaya çalıştıklarını ve kültürlerini sonraki kuşaklara aktarmak gayretinde olduklarını görüyorum. Engebeli arazisi olmasına rağmen Gümüşhanemiz hep önüne düz bakan insanların yetiştirdiği bir şehirdir. Vatanına milletine bağlı ülkesi için canını feda eden bir coğrafyanın adıdır Gümüşhane. Dernek yönetimini bu geceyi düzenledikleri için tebrik ediyorum.” dedi.

15 Şubat Gümüşhane’nin 99.yıl dönümü olması nedeniyle günün anlam ve önemini Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden hemşerimiz Tarihçi Doc.Dr.Mustafa Metintaş anlattı. Gümüşhane’nin tarihini ve uğradığı Rus İşgalini,yaşanılan acıyı ve ızdırabı somut örneklerle anlatarak, ağır bedeller ödenerek vatan yapılan bu topraklara her zaman sahip çıkmak zorunda olduğumuzun altını çizdi.

Gecenin sunuculuğunu Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turhan ile Tülay İlke Karataş birlikte yaptı. Dernek yararına gecede bir çok hediye için çekilişler ,şiirler,derneğe katkı sağlayanlara plaket verilmesi , Kemençe eşliğinde Horon ile sevginin ve heyecanının doya doya yaşandığı Gümüşhaneliler gecesi gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39