banner333

banner309

Eskişehirde Bir Gümüşhaneli Anlatılacak!

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Değerlerimizi Tanıyalım Tanıtalım”konu başlıklı önemli bir konferansa öncülük ediyor.

Dernek 21.02.2017, 17:42
Eskişehirde Bir Gümüşhaneli Anlatılacak!
banner400

AHMET ZİYAÜDDİN GÜMÜŞHANE

ESKİŞEHİRDE ANLATILACAK

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Değerlerimizi Tanıyalım Tanıtalım”konu başlıklı önemli bir konferansa öncülük ediyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile işbirliği yapılarak 23 Şubat Perşembe günü saat:14.30 Üniversitenin Konferans Salonunda düzenlenecek konferansı, Fakültenin İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi hemşeHrimiz Doc.Dr.Adil Şen verecek.

Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin hayatının ve eserlerinin anlatılacağı konferansa bütün hemşehrilerini ve Eskişehirli vatandaşları davet eden Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Dernek Başkan Vekili Hüseyin Turhan konferansla ilgili şunları söyledi. ”Dernek olarak bundan aylar önce değerli hocamız Adil Şen beyle konuyu müzakere ettik. Çok faydalı bir çalışma ve hizmet olacağını söylediler. Bizde bu doğrultuda gerekli girişimlerde bulunduk. Biliyoruz ki ufuk sahibi alimler, içinde yetiştikleri toplumları ayakta tutan, onlara yön veren büyük şahsiyetlerdir. Toplumumuzun temel taşı durumundaki müstesna şahsiyetlerin düşüncelerinin yeni nesillere tanıtılması, günümüz insanına ışık tutması açısından büyük önemi haizdir. Bu anlamda Anadolu’da yetişmiş çok değerli tarihî şahsiyetlerimizden biri de Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî’dir. Yunus Emre’nin hoşgörü kenti Eskişehir’imizde kalemi ve kelamıyla İslam dünyasına büyük hizmetleri olmuş bir değerimizin tanıtılmasına vesile olacak bu konferansı önemsiyoruz. Yaşadığı dönemde devletinin ve milletinin yanında olan bu önemli şahsiyet, topraklarımızın işgal edildiği günlerde cephede düşmanla savaşmış,milli ve dini sahada lider bir şahsiyettir. Bunun yanında Gümüşhanevî, yüzlerce öğrenci yetiştirmiş bir ilim ve aksiyon adamıdır. ” Dedi.

DOC.DR.ADİL ŞEN KİMDİR :

1963 Yılında Gümüşhane’nin Köse İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Köse’de okudu. Gümüşhane İmama Hatip Lisesini bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı. Yüksek Lisans ve doktorasını Kayseri Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünde Öğretim Üyesi olarak yaptı.1989 yılında başladığı Öğretmenlik görevini 2009 yılında kadar yurdumuzun değişik illerinde öğretmen ve idareci olarak sürdürdü.2009 Yılından itibaren Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde akademik yaşamına devam etmektedir. Sayın Doc.Dr.Adil ŞEN’in tarih, kültür ve medeniyet alanında yayımlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59