banner333

banner309

Eldiğin Derneği, Anneler'i Unutmadı

Gümüşhane Şiran Eldiğin Köyü Derneği Anneler Günü etkinliği kapsamında Eldiğinli bayanları Pendik Gülistan sofrasında ağırladı.

Dernek 07.05.2018, 11:26 12.06.2018, 09:10
Eldiğin Derneği, Anneler'i Unutmadı
banner400

Mayıs ayı yoğun programı dolayısıyla Anner Gününü 1 hafta evvel kutlayan Eldiğin derneği Pendik Gülistan sofrasında bayanlara yönelik program düzenledi. Yapılan kahvaltı, çocukların annelerine okudukları şiirler, hanımlara verilen hediyeler sonrasında Arif Kurt, Cemal Kaya ve Şengül Kaya’nın türküleri eşliğinde çekilen halaylar ile Eldiğinli anneler doyasıya eğlendi.

Katılımcılara teşekkür ederek, Anneler gününü kutlayan Eldiğin köyü dernek başkanı Tahsin Çelik köylülerine şu şekilde hitap etti;

Sevgili Misafirler

Kıymetli Hanımefendiler

Kıymetli Eldiğinliler, Sevgili Gençlerimiz, Kıymetli Çocuklarımız

En değerli varlığımız olan annelerimiz ve siz değerli kadınlarımızla bir arada olmak için düzenlediğimiz, “Anneler Günü” programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz…

Bugün buraya bu denli yoğun katılımın olması bizlere ayrı bir güç ve destek vermiştir. Üstlenmiş olduğumuz bu görevi Allah’ın izniyle başarıyla yürüteceğimize olan inancımızı artırmıştır.

Değerli misafirler, bu tarz etkinliklerin amacı dostlukları pekiştirmek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaktır, Bununla birlikte asıl üstlendiğimiz misyon kültürümüzü korumaktır.

Bizleri biz yapan, gecesini gündüzüne katarak hayat veren annelerimizin, senenin sadece bir gününde değil, 365 gününde sürekli aranıp sorulması ve her an baş tacı yapılması gereken velinimetlerimiz olduğu bilinci oluşturulmalıdır.

Değerli Konuklar

Analarımız sevgi, şefkat, sabır ve hoşgörünün sembolü, aile ve toplumumuzun temel direğidir. Bizleri yetiştirmek için her türlü güçlüğe katlanan, her an varlığına ihtiyaç duyduğumuz başımızın tacı annelerimiz, aynı zamanda bizim ilk öğretmenimizdir.

Onların haklarını asla ödeyemeyiz. Onlara olan sevgi, saygı ve desteğimizi sadece Anneler Gününde değil, hayatımız boyunca göstermeli ve hayır dualarını almalıyız.

Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda şefkatle bağrına basan annelerimize hak ettikleri saygıyı ve sevgiyi göstermekte asla kusur etmemeliyiz.

Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren annelerimiz sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eder.

Bu vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştiren, iyi ve kötü günümüzde bizi yalnız bırakmayan, güldüğümüzde bizimle gülen, ağladığımızda bizimle ağlayan, yegane varlığımız olan fedakar annelerimizi ne kadar sevsek azdır. Bizim her şeyimiz olan annelerimizi yılın bir gününde değil yılın her günü baş tacı etmeli, gereken saygı ve sevgiyi onlardan esirgememeliyiz. Bizlerin sevgi ve saygı dolu yaklaşımı onların en büyük mutluluğu olacaktır.

Bugün burada sevgimizi, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu pekiştirmek için toplandık. Annelerimiz burada, çocuklarımız, gençlerimiz burada… Güzel bir Anneler Günü Kahvaltısı Etkinliğimizi yapıyoruz. Eldiğin Derneği olarak bizler her zaman sizlerin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerin ve anne adaylarının ve annelik duygusu taşıyan tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah’a emanet olun.

Yorumlar (1)
Tahsin Çelik 6 yıl önce
tahsin çelik
tahsin çelik 6 mayıs'ta gerçekleştirdiğimiz anneler günü etkinliğimizi haber yaptığınız için emeğinizden katkılarınızdan dolayı sonsuz teşekkür ederiz. çalışmalarınızda başarılar diliyorum. saygılarımızla sevgiler, eldiğin köyü kültür ve sosyal yardımlaşma derneği
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11