banner333

banner309

Çavlanlılar, Gecede Buluştu

Gümüşhane ili Şiran İlçesi Çavlan İlçesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çavder29) ilkini düzenlediği “Dostluk ve Dayanışma” yemeği Kartal Şadırvan Restoranda kalabalık bir katılım ile gerçekleşti.

Dernek 04.02.2019, 07:37 04.02.2019, 00:39
Çavlanlılar, Gecede Buluştu
banner400

Sunuculuğunu Çavlan Köyü Gençlik Kollarından Gizem Yıldız’ın yaptığı gecede açılış konuşmasını Dernek Kurucu Başkanı Mali Müşavir Hıdır Daştan yaptı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan birlik beraberlik kardeşlik üzerine vurgu yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

Atatürk, ülke içinde meşhur inceleme gezilerine çıkmış. Bir gece, Kayseri’de yemek sohbetine başlayınca, Hasan Ali Yücel’e 1 soru sorar:

-“Bugün lisede sizin mantık kitabınızı karıştırırken ‘matematikte usul’ diye bir konu gördüm…

Demek siz matematikten de anlıyorsunuz?”

-‘Biraz Paşam…

’-‘Peki, söyleyin bana; Sıfır neye derler?

’Milli Eğitim müfettişi Hasan Ali Yücel, sesini yumuşatarak cevap verir:

-‘Huzurunuzdayken bana derler paşam!’ der.

Bu anlamlı dayanışma gecesinde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konukların önünde ben de kendimi “sıfır” olarak gördüğümü ifade ediyor ve sizlerin karşısında sıfır olmaktan da onur duyuyorum, hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Derneğimizin kuruluşundan bu güne birlik ve beraberlik içerisinde birçok etkinliğe imza attık. Sivil toplum örgütlerinin yapması gereken de budur aslında. Hiçbir ayrım yapmadan siyasi ideolojik yaklaşımları bir kenara bırakarak birlikte refleks vermek birlikte tavır almak birlikte yanlışın üzerine gidip birlikte çözüm üretmektir.

15 Şubat Gümüşhane’nin işgalden kurtuluş günüdür. Gümüşhane’de İşgal edilemediği için kurtuluş günü olmayan tek ilçede Şiran’dır. Gerek savaşın seyri ve gerekse Şiran’ımızın savaş ve zulme karşı cansiperane hazırlıkları Şiran’ı İşgal edilmekten kurtarmıştır. Savaş dönemimde işgal edilemeyen Şiran’ın şimdi kültürel yozlaşmaya, cehaletin karanlık yoluna ve eğitimsizliğe karşı savaş vermesi işgale karşı koyması ve zengin kültürel mirasının korunup yarınlara aktarılması gerektiğine inanıyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz.

Çavlan köyü Derneği olarak Şiran’ımızın sosyal kültürel ve ekonomik gelişimine omuz vermek adına Şidef’in kuruluşunda aktif rol oynadık ve kurucu olmanın onurunu diğer dostlarla birlikte yaşadık. Ayrım yapmaksızın tüm hemşerilerimizi kucakladık ve çok güzel bir Kongre ile Şiran’ımıza umut olduk heyecan getirdik. Gümüşhane Dernekler Federasyonunun seçimlerine iştirak edip elimizden geldiğince katkı sağlama arzusu ile hareket ettik, üç değerli adayın olduğu seçim sürecinde kürsü konuşmamızı da seçim atmosferinin aksine yine kardeşlik yine dostluk yine hemşehri bilinci üzerine yaptık.

Derneğimiz kuruluşunun ilk yılında “kültür ve yardımlaşma” ünvanımıza yakışır davranarak öğrencilerimize imkanlarımız dahilinde eğitim bursu verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Milli ve dini günlerimizde yapmış olduğumuz aktivitelere çok sayıda dostumuzu davet ettik ve bizi yalnız bırakmayan kıymetli dostlarımızla zamana birlikte değer kattık.

Köyümüzde son günlerde yaşadığımız kayıplar hepimizi derinden üzmüştür. Bu vesile ile ölenlerimize rahmet yakınlarına sabırlar ve baş sağlığı diliyoruz. Cenazemizin defin işlemleri nedeniyle memlekette olan eş dost ve akrabalarımıza sağ salimen dönmelerini diliyoruz.

Dernekçilik bir gönül işidir ve ekip çalışması ile olur sevgili dostlar, izninizle ekip arkadaşlarımı yanıma almak istiyorum; Kasım Yıldız, Umut Daştan, Muzaffer Keleş, Müslüm Keleş ve Tayfun Yıldız. Yönetim kurulu Üyesi Şaziye Güllü Yıldız ablamız şu an burada değil ancak kendisine huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum. Öncelikle eşime ve buradaki ekip arkadaşlarımın eşlerine ve çocuklarına teşekkür ederim bizlere göstermiş oldukları sabır nedeniyle. Sonraki dönemde bir ya da birkaç arkadaşımız değişebilir ancak derneğimizin güvenilir çalışkan üretken, bu arkadaşlarımızla devam edecek olması Kurucu başkan olarak üzerlerinde emeğim var ise benim de gururumdur onurumdur. Arkadaşlarımı bu gün ürettikleri ile ve yarın üretecekleri ile de şimdiden kutluyorum. Sağ olsunlar var olsunlar.

Konuşmamı uzun tutmamaya özen göstersem de epeyce vaktinizi aldım sevgili dostlar. Sözlerime son verirken bu gün burada olan ve seçim çalışmaları veya diğer nedenlerle aramızda olamayan tüm dostlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyaseten ayrı düşünebiliriz, dilimiz şivemiz ağzımız ayrı olabilir, sosyal, ekonomik ve eğitim düzeyimiz farklı olabilir ama çok fazla ortak yanlarımız var sevgili dostlar. Bizler bir mozaiğin değerli parçalarıyız ve ancak birlikteysek bütünü oluşturur ve değer kazanırız. Hepimiz memleketini seven, taşında toprağında anıları olan göz kapaklarının altında hasret, dilinde türkü, omuzlarında kardeşlik olan güzel insanlarız öyle doğduk öyle büyüdük öyle yaşamaktayız. Elinize ayağınıza yüreğinize sağlık, tekrar hoş geldiniz sefalar getirdiniz.  Konuşmasının sonunda Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerini sahneye alıp kendilerine teşekkür eden Başkan, ekip arkadaşları için konuklardan alkış istedi. Daha sonra söz alan Çavder Avrupa Dernek Yöneticisi Hasret Yıldız coşkulu bir konuşma yaptı. Geceye şehir dışında olması sebebiyle mesaj gönderen eski DSP Genel Başkanı ve eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve eski Türmob Başkanı Dr. Masum Türker, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bağımsız Mali Müşavirler Grubu Başkanı ve İstanbul Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kanarya, Eski Avcılar Belediye Başkanı ve Milletvekili Yüksel Çengel, Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Opr.Dr. Hüsnü Süslü’nün mesajları alkışlar eşliğinde okundu. Geceye Katılım Gösteren Gümüşhane dernekler Federasyonu (Güdef) Başkanı Vahit Olgun’a ve Yönetim Kuruluna, Şiran Dernekler Federasyonu (Şidef) Başkanı Serkan Kaya’ya ve Yönetim Kuruluna, Eski Erzincan Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul’a, Kartal Gümüşhaneliler Derneği (Kargüder) Başkanı Mustafa Taştan’a katılımlarından dolayı teşekkür edildi. Bir konuşma Yapan Şidef Kurucu Başkanı Serkan Kaya Şidef’in kurulduğundan bu güne Şiran’ımıza getirdiği heyecanı, birlik ve beraberliğimize katkılarını anlattı. Organizasyonun başarısından dolayı teşekkürlerini ileten Serkan Kaya alkışlarla konuşmasına son verdi. Organizasyona gelemeyip çelenk gönderen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a ve CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi’ye teşekkür edildi. Çavder Gençlik Kolları yönetimi, Dernek Başkanı Hıdır Daştan’a ve Dernek Sekreteri ve CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi aday adayı Umut Daştan’a plaket verdi. Yapılan çekilişte hediye kazanan misafirlere hediye kartları takdim edildi. Davul zurna ve sanatçıların eşliğinde devam eden gecenin sonunda Çavlan’ın gençlerinin sahne aldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11