banner333

banner309

Bünyamin Aygün’le Güsiad’da Söyleşi

Milliye Gazetesi Fotoğraf Servisi Müdürü değerli hemşehrimiz Bünyamin Aygün 24 Ocak 2015 Cumartesi günü GÜSİAD’ (Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği) ın konuğu oldu.

Dernek 28.01.2015, 09:23 28.01.2015, 09:24
Bünyamin Aygün’le Güsiad’da Söyleşi
banner400
Milliyet Gazetesi adına görev yaptığı sırada İŞİD’in eline esir düşen ve 40 gün esaret altında kalan AYGÜN yaşadıklarını GÜSİAD’ta bir kez daha hemşerileriyle paylaştı. Söyleşi sonrasında katılımcılar merak ettikleri konularda Bünyamin Aygün’e sorular yönelttiler. Bünyamin AYGÜN, 40 gün boyunca yaşadıklarını “İŞİD’in Elinde 40 Gün” adlı kitabıyla okuyucuları ile de paylaştı. Kitap, başta D&R olmak üzere birçok kitabevinde okuyucularla buluşmuştur.


GÜMÜŞ VADİ PROJESİ YENİDEN GÜNDEMDE

GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Metin AKAGÜN 24 Ocak 2015 günü yapılan toplantıda GÜMÜŞ VADİ projesini yeniden gündeme getirdi.

Bilindiği üzere; 2000 yılı başlarında Silikon Vadisine benzer bir projenin Gümüşhane’de hayata geçirilmesi ile ilgili önemli çalışmalar yapıldı. Bilişim konusunda Gümüşhane’nin bir merkez olmasını öngören Gümüş Vadi Projesi kapsamında birçok görüşme ve çalışma yapıldı. Proje ile ilgili olarak öncelikle Hindistan’ın yazılım konusundaki önemli başarısı incelendi. Akabinde o dönem İTÜ rektörü olan değerli hemşehrimiz Sn. Prof. Dr. Gülsüm Sağlamer ile görüşüldü ve kendileri teknopark bünyesinde 1.500 m2 lik bir alanı bu projeye tahsis edeceklerini belirttiler. Konu Onursal Başkanımız Sn. Aydın Doğan’a iletildi. Sn. Doğan bu konu ile ilgili olarak hem Microsoft’un Genel Müdürü hem de diğer uzmanlarla görüştükten sonra Sn. Metin AKAGÜN’ün de katılımı ile bir Hindistan seyahati gerçekleştirmiştir. Bu süreçte Sn. Aydın Doğan; bir bilişim şirketi kurdurarak Gümüşhaneli işadamlarının ortak olacağı projeyi her yönüyle destekleyeceğini belirtmiştir. Böylece projenin bir ayağı Gümüşhane bir ayağı da İstanbul olacaktı. Projenin en büyük amacı da Gümüşhane’deki gençlerimizin bu projenin içerisinde yer almaları idi. Çalışmalar belirli bir noktaya gelmişti ki yaşanan 2001 ekonomik krizi projenin gündemden kalkmasına neden olmuştur. Belirtmek gerekir ki bu süreçte ayrıca; Sn. Aydın Doğan’ın gerçekleştirmeyi planladığı ve bizlerin de yakından takip ettiği; İbrahim Bodur’la birlikte Seramik Fabrikası ile Deri Tekstili yatırımı da maalesef gerçekleştirilememiştir.


24 Ocak Günü yapılan toplantıda; GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Metin Akagün, Gümüş Vadi projesinin yeniden gündeme alınarak değerlendirilmesi ve yapılabilirliğinin araştırılması isteğini gündeme getirmiştir. Bu amaçla ilk aşamada bir komisyon kurulması uygun bulunmuştur. Komisyon, Elektronik Mühendisi olan ve uzun yıllar Turkcell ve Vodafone gibi firmalarda çalışan değerli hemşehrimiz Sn. Temel Turan ve bu konuda uzman kişilerin katılımı ile oluşturulacak ve en kısa sürede çalışmaya başlayacaktır. Bu süreçte konuyla ilgili değerli hemşerilerimizin önerilerini de beklediğimizi belirtmek isterim. Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra proje, değerli hemşehrimiz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fikri IŞIK’a sunulacak ve desteği istenecektir. Bilgilerinize sunarım. Saygılarımla



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11