banner333

banner309

Başkent'te, Gümüşhanevi Platformu Kuruldu

Ankara’da Gümüşhaneli Bürokratlar ve Kamu Çalışanları Derneği’nin (GÜBDER) öncülüğünü yaptığı STK ve kanaat önderlerinden ve işadamlarından müteşekkil bir grup Gümüşhaneli, Ankara’da yeni birliktelik oluşturdular.

Dernek 14.01.2014, 16:18 14.01.2014, 16:19
Başkent'te, Gümüşhanevi Platformu Kuruldu
banner400

Ankara’da Gümüşhaneli Bürokratlar ve Kamu Çalışanları Derneği’nin (GÜBDER) öncülüğünü yaptığı STK ve kanaat önderlerinden ve işadamlarından müteşekkil bir grup Gümüşhaneli, Ankara’da yeni birliktelik oluşturdular. 

Birliktelik adına GÜBDER Başkanı Erol TEKÇE yaptığı açıklamada:

“Kurmuş olduğumuz bu yeni birliktelik,  dünya işlerinin yanında ahiretin yardımlaşmasını da gaye edinmiş  siyaset ve siyasi tartışmalardan uzak, yalnızca Gümüşhane’mizin yetiştirmiş olduğu ülkemiz ve tüm dünyada etkileri halen devam eden Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin ve eserlerinin yeni nesillere aktarılma amaçlıdır.   GÜMÜŞANEVİ PLATFORMU olarak oluşturulan bu birliktelik önce ülke ilerleyen zamanlarda da daha geniş kapsamlı bir  tanıtım için çaba sarf edecektir.”  dedi.

Platforma GÜBDER in kurumsal desteğinin yanı sıra Ankara’daki birçok Gümüşhaneli STK’ lar da destek verecek. Her ay en az iki program yapmayı düşünen Platform biri Hazretin hayatıyla ikincisi de eserleriyle ilgili periyodik sohbetler düzenleyecek. 'Gümüşhanevi Sohbetleri' ve 'Rumuz-ul Ehadis' sohbetleri adıyla tertip edilecek olan bu organizasyonlara ilahiyatçı ve tarihçi bir takım düşünce ve fikir adamları ve akademisyenler davet edilecek. İlki Şubat ayında başlayacak organizasyonlar için platforma bir sözcü olmak üzere bir platform Organizasyon Komitesi oluşturuldu.

İçerisinde Salim KOÇ, Celal MACİT, Baki Turan TUNCEL, Berrin Akıntürk KAZANCI, Yusuf ARSLAN, Seyfullah YILMAZ, Serdar GÜL, Selahattin KURT, Aşkın TOYGUN, Tuncay AYDIN, Enver SEVEN, Soysal ŞAHİN, Ahmet YURT  ve Erol TEKÇE ile GÜBDER yönetim kurulu üyeleri yer alıyor. Toplantı ve sohbet  organizasyonları Balgat’ta Gümüşhanevi Tekkesinin bir kolu olan Yavuz Selim Vakfı kütüphanesinde yapılacak.  


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11