banner333

banner309

Başkentli Gümüşhaneliler GİAD ve GİAD A.Ş’nin Ortaklaşa Düzenlediği İftarda Buluştu

Başkentte yaşayan Gümüşhaneliler GİAD ve GİAD A.Ş’nin ortaklaşa düzenlediği iftarda bir araya geldi.

Dernek 19.07.2014, 16:48 19.07.2014, 16:54
Başkentli Gümüşhaneliler GİAD ve GİAD A.Ş’nin Ortaklaşa Düzenlediği İftarda Buluştu
banner400

 İftarın Sunuş konuşmasını GİAD Yönetim Kurulu Üyesi Türker YENİÇERİ yaptı. GİAD Başkanı Sn. Baki TELLİ’nin il dışında olması hasebiyle iftara katılamadığını belirterek selam ve sevgilerini iletti.

Selamlama konuşmasını GİAD A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Rubil GÖKDEMİR yaptı. GÖKDEMİR konuşmasında;

“Sevgili Hemşerilerim, kıymetli GİAD mensupları; her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar yemeğine hepiniz hoş geldiniz. Hepinizin dua ve ibadet ayı olan Ramazan-ı şerifinizin mübarek olmasını niyaz eder, yönetimlerimiz adına bütün misafirlerimize saygılarımızı sunarız.

Malum mübarek Ramazan ayı ibadet, paylaşma ve günahlardan arınma ayıdır. Bizde GİAD yönetimleri olarak yemeğimizi, iftarımızı paylaşmanın yanında, unutulmaya yüz tutan veya içi boşaltılmaya çalışılan manevi değerlerimizin tekrar hatırlatılmasını ve paylaşılmasını bu iftar yemeği vesile ile sağlamaya çalıştık.

Ramazan ayında bu iftar yemeği ile ekmeğimizi, rızkımızı paylaşmanın yanında yardımlaşmayı, vefayı, haksızlığa karşı durmayı, dayanışmayı, velhasıl kaynağını yüce dinimizden alan ‘’güzel ahlakın’’ bütün değerlerini de birbirimizle paylaşmak istedik. Paylaştığımız bu değerler adına, her türlü haksızlığa, adaletsizliğe ve zulme karşı durmak adına ve mazlumun yanında olmak için birbirimizi teşvik etmek zorundayız.

Sevgili Hemşerilerim,

GİAD olarak yeniden yapılanma bildirgemizde ilan ve taahhüt ettiğimiz gibi,186 üye, iki farklı şirketteki 85 ortak ve 48 üyenin bulunduğu kooperatiften oluşan 3 yıllık dönemdeki sosyal faaliyetlerimiz ve ticari girişimlerimizde daima temel ilkeler olarak;  kaynağını dinimizden alan ’ahlak’ ölçülerine, yine kaynağını evrensel hukuk ilkelerinden alan ‘’hukuka’’ ve bu iki temel değerin ortak hasılasını, ürününü oluşturan ’meşruluğu’ titizlikle göz önünde bulundurduk. GİAD camiası olarak faaliyetlerimiz sırasında gözettiğimiz ahlakilik, hukukilik ve meşruiyet gibi temel ilkelerin insanlığın ortak değer ve mirası olduğunu, devlet ve toplum hayatımızda da özellikle korunması ve esas alınması gerektiği inancında olduğumuzu da bu vesileyle ifade etmek isteriz.

Özelde Gümüşhaneliler ve genelde Türk Milleti olarak Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle, insanlığın ve dinimizin emrettiği yüce değerleri hatırlamak, yaşamak ve ihya etmek gibi vazifelerimizin olduğunu, bu anlamda mazlum milletlerin gözünün ve kulağının bizde olduğunu unutmamalıyız.

Özetle; kaynağını barış dini olan İslam’dan alan ahlaki ölçüleri ve insanlığın ortak mirası olan evrensel hukuk ilkelerini “fert” ve “devlet” planında esas alarak, dünyevi hayatımızın meşrutiyetini ihya etmeyi başarırsak, Müslüman Türk Milleti olarak bu mübarek vatan topraklarında, insanlığın önünde yeni medeniyetimizin ümit ışığını yakmış, Ramazan ayının kutsiyetine uygun bir şekilde yeniden iman ve inancımızı tazelemiş oluruz.

Bu vesile ile önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Kadir gecenizi ve takiben ulaşacağımız Ramazan Bayramınızı tebrik eder, Yüce Rabbimizden hepimizi nice Ramazan ve bayramlara kavuşturmasını niyaz ederim.

Hayırlı akşamlar dileğimizle, Cenab-ı Hak oruç ve diğer ibadetlerimizi kabul etsin duamızla birlikte, okunmak üzere olan ezan-ı Muhammedi-i takiben afiyet olsun diyoruz.” Dedi.

Selamlama konuşmasından sonra ilk sözü Eski Bakanlarımızdan Sn.Oltan SUNGURLU aldı. Sn. SUNGURLU konuşmasında;

“Son günlerde Gümüşhane adına katıldığım en kalabalık iftar organizasyonu olduğunu söyleyebilirim. GİAD ve GİAD A.Ş Yönetimlerini bu kadar hemşerimizi bir araya getirdikleri için tebrik ediyorum. Gündemimiz hepimizin malumu. Dünyada akan kan ve göz yaşı var.Ofisim İsrail Büyük Elçiliğinin tam karşısında haliyle karşımızda meydana gelen olaylara ağlama ve sızlanmalara istemeyerek şahit oluyoruz.Dileğimiz bu acıların bir an önce sona ermesi” sözleriyle düşüncelerini özetledi.

 

 

Söz sırasını Ankara Milletvekili Sn.Sinan AYGÜN aldığında;

“Dört bir yanda kan akmakta, İsrail insanları göz göre katletmekte, diğer yanda  Suriye’de insanlar hunharca öldürülmekte, Irakta İşid diye bir örgüt kasap gibi insanları doğramakta,ve daha bir çok yerde insanlık ayaklar altında çiğnenmektedir.Şu anda oturduğumuz masada farklı siyasi partilerden milletvekilleri olarak ortak düşüncemiz bu zulümlerin durmasıdır.Çok dua etmemiz gerekir” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Ankara Milletvekili Sn. Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ;

“Bu anlamlı ayda, bu anlamlı davet için teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki GİAD ve GİAD  A.Ş Gümüşhane adına yaptıkları hizmetleri başka alan ve başka şirketlerle büyüterek devam ettirecektir. Girişimcilik ruhu devam ettiği sürece kalkınmamız devam edecektir. Memleket adına çok önemli işler yapıldığına hepimiz canı gönülden inanıyoruz.Biz Karadenizliler, Gümüşhaneliler güzel ahlaka sahip olan, haysiyete önem veren insanlarız.Haysiyetimiz için yaşarız.Şunu da bilmenizi de istiyorum ki biz siyasette, kürsülerde eğer sesimizi yükseltiyorsak biliniz ki bu tamamen bu milletin, bu devletin onur ve haysiyetini korumak ve ezdirmemek içindir.Bu gün yapılan zulümler karşısındaki tavrımız,tepkimiz yüksek bir ahlaka sahip olan milletimizin tepkisinin yansımasıdır.Dualarımız mazlum kardeşlerimizle olsun” sözleriyle duygularını ifade etti.

Gümüşhane Milletvekili Sn. Doç. Dr. Kemalettin AYDIN;

“Dün Meclisi gece kapattıktan sonra Protesto yürüyüşümüzü yaparak İsrail’i tüm arkadaşlarımızla birlikte kınadık. Bu günlerde yaşanalar sosyal medyada yer bulduğu üzere Filistin’de insanlar sahurlarını yapıyor iftara şehit olarak giriyorlar. Bu zulmün bitmesi için herkesten dua etmesini istiyoruz” sözleriyle duygularını ifade etti.

Davete 800 km uzaklıktan katılan Gümüşhane Belediyesi Eski Başkanı Sn. Mustafa CANLI;

Bizi bu geceye davet edenlere teşekkür ediyorum.Davete icap etmek sünnettir anlayışı ile bizde gecenize ortak olduk.Bu anlamlı ayda dünya kamuoyunda yaşanan olaylar hepimizi içten içe üzmektedir.Birlik, beraberlik içerisinde sorunların aşılması yaşanan zulümlerin bitmesi hepimizin en büyük temennisi olsa gerek.Dualarımız mazlumlarla…Herkesi selam ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Protokol Üyeleri dışında;

Yaklaşık 300 kişiyi içine alan Birçok Gümüşhaneli İş Adamı, Bürokrat, STK Başkanı, Siyasetçi ve aileleri de geceye katılanlar arasındaydı.

 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39