banner333

banner309

Badıllı-Beydilli Aşireti Dernek Ve Federasyon Başkanları Buluşması

Ankara ili Nallıhan ilçesi Beydili köyünde 15/16 Aralık 2018 tarihinde Türkiye'nin değişik bölge ve illerinden akraba dernek ve federasyon başkanları bir araya geldi.

Dernek 09.01.2019, 11:00 09.01.2019, 11:14
Badıllı-Beydilli Aşireti Dernek Ve Federasyon Başkanları Buluşması
banner400

Tanışma, buluşma ve kurumsallaşma yolunda önemli bir adım hüviyeti taşıyan bu programda açılış konuşması yapan Ertuğrul Erdal KAYA; Yüzyıllara dayanan, Afganistan'dan, Balkanlara; Gürcistan’dan, Irak’a; Suriye'den, İran a kadar yayılmış bu kadim boy/aşiretin evlatları olarak, büyüklerimize yakışır bir olgunluk ile davete icabet eden bütün dernek ve federasyon başkanlarına teşekkür etti.

2 günü kapsayan programda; gezi,folklor gösterileri ve  konaklama ile süren buluşma..

Tebessümlerin yüzlere; kucaklaşmanın yüreklere; duygusal anların, burun direklerine vurduğu anılar ile eşsiz saatleri geride bıraktı.

Şanlıurfa Badıllı Dernek başkanı. Sn. Abdülkadir Karadağ Diyarbakır Badıllı derneği başkanı Sn. Akif Oruç; Kars Sarıkamış Badıllı Dernek Başkanı Sn. Mücahit Aydın Gümüşhane Tamara Dernek Başkanı Fevrü Demir, Erzincan Uzunkol Badıllı Derneği Başkan temsilcisi Sn.Ahmet MERAL, Erzurum Horasan badıllı dernek başkanı Cahit Genç ,Antep begdili federasyonu başkanı Faik Akyıldız Ankara Nallıhan Beydili dernek başkanı Sn. Mustafa Orman, Gümüşhane Şiran Babacan köyü dernek başkan vekili Cihat Işık, Gümüşhane Şiran Babuş derneği başkanı Sn., Mehmet Yetim     Giresun Çamoluk Hotar Köyü, dernek başkanı Yüksel Küçükarslan Yesi derneği Başkanı Ertuğrul Erdal Kaya, Yozgat Çekerek badıllı derneği kurucusu Sn İsmail Yüksel Çamoluk usluca köyü, Dernek başkanı Selçuk Dokgöz’ün katılımıyla gerçekleşen buluşma ve programda, Erzincan Üçören köyü dernek başkanı Seyfettin Yıldız'ın; Kırşehir Karacakurt dernek başkanı Sn. Serdar Güneş'in,Sivas Hafik Beydili derneği başkanı Sn.Yılmaz  Kilis Bahadırlı derneği başkanı Mehmet Devecioğlu ve Sivas dernekleri konfederasyonu başkan yardımcısı Sn İsmail Karabiber selamları okundu.

Gümüşhane Şiran Babacan Köyü Derneği Başkanı Sn.Şeref Küçük ün selamları okundu. Yılmaz Demir ismi  Sivs Hafik Beydili Dernek Başkanı Giresun Çamoluk Daldibi Dernek Başkanı Sn.Osman Akçin'in selamları vardı.

Şanlıurfa Badıllı Sosyal ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir KARADAĞ Yaptığı Açıklamada, “ Türkiye’de Yaşayan Badıllı/Beydilli Akrabalarıyla buluşup özlem giderdik. Bu toplantıyı organize eden Nallıhan Bağlı Beydilli Köyüne halkına Misafir Perverliğinden dolayı köy halkına Teşekkür ederim. Toplantıyı Organize eden, Yüksel Küçükarslan Yesi Derneği Başkanı Ertuğrul Erdal Kaya, Ankara Nallıhan Beydili Dernek Başkanı Sn. Mustafa Orman ve Başkan Yrd. Faruk KAYA böyle bir organizasyona öncüllük ettikleri İçin hepsine ayrı ayrı Teşekkür ederim. “dedi.

Ayrıca ikinci toplantının Şanlıurfa yapılması yönünde talebimizi olumlu karşılandı. Kısmet olursa ikinci toplantıyı Şanlıurfa yapacağız.

Kaynak: www.urfanatik.com

Yorumlar (2)
Ali kekec.begdili tecirli oymagi. 4 ay önce
Kenyada yasiyorum.federasyonla nasil iletisim kurabilirim.
Ali kekec 4 ay önce
Kenya.begdili tecirli oymagi.K.maras goksun yeniyapan koyu.
+254 728 380719.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44