banner333

banner309

Ardıçlı Köyü Camii Ve Köy Konağı Tamamlandı

Şiran ilçesi Ardıçlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin bir araya gelerek ilçemiz Ardıçlı Köyünün eksikliklerini gidermek amacı ile Cami, Köy Konağı, Fırın Evi, Misafirhane ve köy girişine tanıtım tabelası yapıldı. Ayrıca Ardıçlı köyü yol ayrımında bulunan Firdevs Hanım Türbesi bakım onarımı gerçekleştirildi.

Dernek 26.11.2015, 18:50 26.11.2015, 18:53
Ardıçlı Köyü Camii Ve Köy Konağı Tamamlandı
banner400

Ardıçlı köyü dernek başkanı Kemalettin Üçüncü Şiran Gündem Gazetesi ile gerçekleştirdiği konuşmasında; “Köyümüze yaptığımız camiinin dış cephesini tamamladık. Fakat içerisinde bazı eksiklikler var. Bu nedenden dolayı 3 katlı olan camimizin giriş katında vatandaşlarımızın ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit oluşturduk. Allah’ın izni ile 2016 bahar aylarında camimizin tamamını bitirmeyi düşünüyoruz.”

Müslümanların camisiz kalamayacağını dile getirerek camilerimize gereken önemin verilmesini istedi. Camiler toplumun birliğini ve beraberliğini perçinlediği yerler olduğunu belirterek camilerimize gereken önemin gösterilmesi gerektiğini belirtti. Ardıçlı Köyü’ndeki Cami ve Köy Konağı diğer köyler tarafından da örnek alınmasını dile getirdi.

Üçüncü, “Köyümüze açılan Köy konağı 90metre kare, içerisinde bir adet mutfak iki adet tuvalet-lavoba, geniş ölçekte bir adet toplantı salonu ve bir adette fırın barındırmaktadır. Konakta düğün merasimleri kına geceleri kuran -mevlit geceleri yapılabilecektir. Köy derneği ve gurbette yaşayan vatandaşların destekleri ile oluşturulan konak çok amaçlı olarak kullanılabilecektir. Köy konağı tüm köyler için vazgeçilmez unsurlardandır. Konak aynı zamanda bir üç odalı misafirhanedir. Köye gelen misafirler için barınılacak yerdir. Köyümüz dünden bugüne ilk kez bu ölçekte bir misafirhaneye de sahip olmuştur. “

Cami, Köy Konağı ve diğer eksikliklerin giderilmesini sağlayan dernek üyelerine, köy halkına, mimarından ustasına kadar herkese katkılarından dolayı teşekkür etti ve yapılan yatırımların köy halkına hayırlı olmasını diledi.

Köy derneği tarafından yaptırılan caminin 150 metre kare ve 3 katlı. Ardıçlı köyünde nüfusun az olmasına rağmen köy camiinin yetersiz oluşundan dolayı yeni cami yapılmasına karar verilmişti. Alınan kararların ardından yıkılan eski cami yerine yeni camii yapıldı.

Ayrıca köy nüfusunun nerede ise tamamının başka şehirlerde ikamet etmesinden dolayı Ardıçlı köyüne bir adet köy konağı yaptırıldı. Yapılan köy konağında misafirhane, toplantı salonu ve bir adette fırın bulunuyor.

Köye derneğinin örnek çalışmalarından bir tanesi ile ilçemizde bulunan Firdevs Hanım Türbesinin bakım onarımı oldu. Yıl boyunca yoğun bir ziyaretçinin uğradığı türbede, deforme olmuş çatı sacları değiştirildi ve çevre düzenlemesinin ise önümüzdeki yıl bahar mevsiminde yapılacağı söylendi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38