banner333

banner309

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Divan Toplantısı Gümüşhane'de

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan ‘ın 21. Bölge Divan Toplantısı Genel Başkan Salih TURHAN ‘IN Katılımı İle Gümüşhane ‘de Gerçekleşti.

Dernek 26.12.2016, 20:20 26.12.2016, 20:28
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Divan Toplantısı Gümüşhane'de
banner400

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan ‘ın 21. Bölge Divan Toplantısı Genel Başkan Salih TURHAN ‘IN Katılımı İle Gümüşhane ‘de Gerçekleşti.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan divanının açılışını İsmail ARASMAN hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AGD Gümüşhane şube başkanı Naci Şenel selamlama konuşmasında öncelikle katılımcılara hoşgeldiniz diyerek konuşmasına başladı. Divan toplantısının hayırlara vesile olması dileğiyle Ahlak ve Maneviyatın önemini vurgulayarak bulunduğumuz zaman diliminde toplumun bu konuda duyarlı olmasını söyledi “Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Hakkı üstün tutuyoruz ve nefis terbiyesini esas alıyoruz. Ahlak hürmettir, hizmettir, merhamettir. Hangi renkten ırktan olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun her insan Allah’ın bir ayetidir. Merhametimiz tüm yaratılmışlara karşı sorumluluğumuzdur. Şimdi tekrar söylüyoruz maneviyat demek tüm insanların can, mal, din nesil ve akıl emniyetinin tesisi için irade beyan etmek ve bu uğurda yalpalamalardan nefsin arzularına uymadan, kişisel çıkarı ön plana almadan geceyi gündüze katmaktır’’ dedi

Gümüşhane şube başkanı Naci ŞENEL ’in konuşmalarının ardından Bayburt şube başkanı Faris TÜTÜNEKEN ve Erzincan şube teşkilat başkanı Ayhan IŞIK selamlama konuşması yaptı. Gümüşhane AGD şubesinin yapmış olduğu siinevizyon gösterisinin ardından genel başkan Salih TURHAN’IN konuşması ile devam etti.

ONCA KAN BÜYÜK İSRAİL İÇİN DÖKÜLDÜ

Türkiye ve Suriye’deki son gelişmeleri değerlendiren genel başkan TURHAN “Suriye’den haberler geliyor, sivillerin, masumların öldüğüne dair vicdan sahibi bir insan masumun zarar görmesini istemez. Bir milyon masum kişinin ölmesi, beş milyon kişinin evinden barkından vazgeçerek mülteci durumuna düşmesinin nedeni, büyük İsrail içindir’’ dedi.
 Bölgede yaşanan son durumu değerlendiren Genel Başkan Turhan, şöyle konuştu: “Savaşa dair haberler geliyor, sivillerin, masumların öldüğüne dair haberler geliyor. Elbette vicdan sahibi bir kalp tek bir masumun zarar görmesini kabul edemez. Ancak savaşın sadece cephede olmadığını, medyada da daha etkin bir şekilde sürdürüldüğünü biz biliyoruz. Ekranlara, manşetlere, portallara taşınan cümlelere hep birlikte maruz kalıyoruz. Hatırlayalım: Telafer’de Türkmenler var! Kobani düşüyor! Bayırbucak’ta Türkmenler var! Musul Türk’tür, Türk kalacak! Halep yanıyor! Yaklaşık 6 yıldır bu cümleleri duyuyoruz. Ancak, “Halep yanıyor!” diyenlerin “Suriye parçalanıyor!” demeye dillerinin vardığına şahit olmadık. “Musul Türk’tür!” diyenlerin “Irak Müslüman’dır!” dediklerini duymadık. “Kobani düşüyor!” diyenlerin dili “Suriye düşüyor!” demedi. “Bayırbucak’ta Türkmenler var!” diyenler, “Suriye’nin her yerinde Müslümanlar var!” demediler. “Telafer’de Türkmenler var!” diyenler, “Irak’ta Müslümanlar var!” demediler. Sonra bu Yezidiler, Süryaniler, Asuriler insan değil midir? Şimdi biz diyoruz ki bir kez de çıkıp Halep’in yandığını değil, Suriye’nin parçalandığını söyleyin. Çıkın ve konuşun: Olup biten büyük İsrail için küçük lokmalar hazırlamadır!” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38