banner333

banner309

Ömer Yeniçeri Kanal29’da İdi

Gümüşhane Şiran’dan İş adamı hemşerimiz Ömer Yeniçeri iş programı için geldiği İstanbul’da Kanal29 da yerel Yelişim Programında Yüksel Yalçın’ın konuğu oldu.

Dernek 23.04.2013, 14:15
 Ömer Yeniçeri Kanal29’da İdi
banner400

Yeniçeri, Şiranda faaliyet gösteren firmasını ve Gümüşhane dışındaki ticari faaliyetlerinden bahsettikten sonra Şiran’ı anlattı.
Yeniçeri, Şiran sıkıntıları olan bir ilçe.Yatırım alanında, turizm başta olmak üzere uzun vadede projelendirilmemiş bir ilçe.Kent tasarımı nasıl olacak, kısa orta ve uzun vadede ne yatırımlar olabilir, yazın gelen ilave 40 bin nufusun konaklaması için hazırlıkları  neler olmalıdır, doğrusu bunlara yeniden çalışılması lazım dedi.  Bunun yanında iş ve ticaret dünyası ile iştigal halinde olduğumuz için ağırlıklı biz bu alanla ilgiliyiz.
Şiran tam olarak yatırım projeksiyonunda 5. Bölgede olmanın avantajlarını henüz hissetmiş, ve bu konuya çalışmış değil. Doğrusu bu ekip işi. STK ların, siyasilerin, yerel yönetimlerin herkesin topyekün üzerine gitmesi gereken bir konu ama, Şiran’da yaşadığımız için oranın sıkıntılarını bildiğimiz için gündemde tutulması gerektiği için ifade ediyoruz. Oysa, birçok gelişmiş ülkede küçük yerlerin bölgelerin gelişimi daha kolay daha hızlı olabiliyor. Önemli olan bu yerlericazibe merkezi haline getirmektir. Turizm konaklama tesisleri itibarı ile,  küçük atölyelerin işletmeye alınması, OSB yapılması, tarım ve hayvancılık adına özel programları oluşturullması, dışarıdaki iş adamlarımızla ortak çalışmalar yapılması vesaire her alanda projelendirilecek çok konusu var Şiran’ın, dedi.Yeniçeri işimiz gereği sık sık Ankara ve İstanbuıl'a geliyoruz. Bu arada Kanal29 ile tanıştık. Kanalımıza bundan böyle yayın hayatında başarılar diliyoruz, memleketimizin bir kanalı olması hepimizi çok mutlu etti dedi.
Programa Şirandan iş adamı Ümit Şeker ve Yeniçeri Petrol’ün sahibi Mustafa Yeniçeri de katıldılar. Mustafa Yeniçeri aynı zamanda Kelkit Ticaret Odası Meclis Başkanı olarak bölgede görevi bulunmakta. Mustafa Yeniçeri, Şiran ovası ve coğrafi fırsatları ile birçok işlerin yapılabileceği bir yer aslında. Kelkit be Köse ile birlikte ortak geliştirilebilecek bir iş alanı olabilir. İş dünyasını içine alan bir takım etkinlikler ile özellikle il dışındaki hemşerilerimizin dikkati bu anlamda çekilebilir dedi. 
Ümit Şeker ise, programda İstanbuldaki iş programları,  Şiran’da yaptıkları Öğretmen evi ve Akşam Sanat Evi hakkında bilgi verdi.
 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (3)
ŞİRAN 11 yıl önce
ÖMER YENİÇERİ YAPMIŞ OLDUĞU İŞLERLE İLGİLİ KENDİSİNİ KABULLENDİRMİŞ BAŞARILI İŞLERE ÖN AYAK OLMUŞ BİRİSİ SAĞLADIĞI İSTİHDAMLARLA İŞSİZLERE İŞ VERMİŞ DEĞERLİ BİR İŞ ADAMIMIZDIR.İLÇEMİZDE BEKLEYEN SORUNLARI HER ZAMAN DİLE GETİREN BİR İŞ ADAMI
dogan 11 yıl önce
Umut ediyoruz ki bu sorunlarin hepsi sizin gibi başarılı bir iş adamımızı siyasete atılması ve belediye bakanlığıyla çözümlenecek mevcut belediye başkanından aynı hayallerle seçmiştik ama adam ilk yıldan fabrikalarını kalkındırmak ve sıranda müteahhitlik çalışmalarından fırsat bulup halkla ilgilenemedi
şiran 11 yıl önce
iş adamları yatırım, mahalli idarecileri hizmet yaparsa şiran sahipsiz kalmaz.
iş adamı iş adamlığı, mahalli idarecesi yöneticiliğine bakmalı.
şiran yatırım bekliyor.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38