banner333

banner309

GÜYAD İstanbul'a Gümüşhane'yi Yaşattırdı

GÜYAD Derneği’nin 25. Kuruluş ve Gümüşhane’nin 95. Kurtuluş Yıl Dönümü münasebetiyle gerçekleşen Gümüşhaneliler Gecesi Şehir ve Çevrecilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümüşhane’den üst düzey bürokratlar ve İstanbul’da bulunan STK’ların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Dernek 24.03.2013, 00:30
GÜYAD İstanbul'a Gümüşhane'yi Yaşattırdı
banner400

 22 Mart Cuma günü Gümüşhane İli ve İlçeleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneğinin (GÜYAD) Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksinde  gerçekleştirmiş olduğu GÜYAD Gümüşhaneliler Gecesinde birlik ve beraberlik ön saftaydı.  Gümüşhane’nin ilk yayın hayatına başlayan kanalı Kanal29 ilk canlı yayınını da GÜYAD gecesinde gerçekleştirdi.

Programa başlarken Gümüşhanemizin aşıklarından, Aşık Kul Nuri okuduğu parçalar ile 7’sinden 70’ine herkesi azda olsa Gümüşhane özlemini dindirtti.

Üsküdar Folklör ekibinin yaptığı güzel gösteri ve kemençe ise büyük beğeni topladı.

GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt’n salonda katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmasında;

“Sayın ilimin Belediye Başkanı, değerli Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, saygı değer memleketimin hanımefendileri ve beyfendileri. Gümüşhane’nin 95. Kurtuluş Yıl Dönümüne, hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle bizi bir araya getiren çalışmalarına bize en çok destek veren, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Toppaş’a teşekkür ediyoruz. Ev sahibimiz Ümraniye Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can beyfendiye teşekkür ediyoruz. Gümüşhaneli hemşerilerimizden gecemize katkıda bulunan değerli sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen başta GÜYAD Yönetim Kurulu Komisyonu, Köy Dernek Başkanlarımız ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Değerli hazirun, bugün 95. Kurtuluş Yıl Dönümünu kutlamak ta bulunduğumuz bu hazırlığın 2 ay boyunca gece gündüz değerli arkadaşlarımızın çabaları ile emekleri ile bugünlere gelmiştir. Bundan dolayı, ben o değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. GÜYAD kuruluşunun 25. Yılı münasebetiyle, bu etkinliği de birleştirmiş olduk ve bu derneğimizin kurulduğu günden bugüne kadar emeği geçen değerli başta onursal başkanlarımız olmak üzere, ahrete intikal eden değerli yönetim kurulu arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz ve bugüne kadar emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum..” Dedi.

Başkan Söğüt’e Gümüşhanespor’un taraftar grubu GADALAR, arkasında Gümüşhanespor ve 29 numaralı formayı takdim ettiler.

Söğüt’ün konuşmasının ardından yeni albümü ile beğeni kazanan İbrahim Yılmaz hareketli halay ve horonları ile salonu coşturdu.

İbrahim Yılmaz’ın ardından Mustafa Özer sahne alırken Kelkit Vadisi Horonları ile yeni albümünü seslendirdi.

Güzelliği ve sesi ile tüm katılımcıları büyüleyen sanatçımız Seçil Yavuz, fantezi müzikleri ile Gümüşhanelilerin gönlünü feth etti.

 

 

Eski Milli Savunma Bakanı Oltan Sungurlu, katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmasında;

“Sevgili Gümüşhaneliler, hepinize hayırlı geceler, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bugün bende bura da sizlerle olmaktan bende gurur duyuyorum. Sevgili hemşerilerim ben, başta Tahsin Söğüt ve ekibini tebrik ederim. Senelerden beri Gümüşhane arasında birlik ve beraberliği devam ettiriyor. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can beyefendiye de teşekkür ediyorum. Her zaman Gümüşhanelilerin yanında oluyor ve destek oluyor. Biz Gümüşhaneliyiz. Ama benim bir sözüm var, bilenler bilir. Biz Gümüşhane’de doğarız, gurbette ölürüz. Diğer bir başka sözüm, biz ekmeğimizi taştan çıkarırız. Biz Gümüşhaneliyiz ama ekmeğimizi çıkardığımız her yer bizimdir. Dünya artık bizimle, biz dünyanın her tarafına dağıldık, dünyanın her tarafında ekmeğimizi kazanıyoruz. Bu itibarla Gümüşhanemizin adı ile her yerde gurur duyuyoruz..” Dedi.

 

Sungurlu’nun ardından Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’nın katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmasında;

“Değerli Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Bürokratlarımız ve Gümüşhaneli hemşerilerim. Bugün iki mutlu anı birlikte yaşıyoruz. Birisi Gümüşhane’nin 95. Kurtuluş Yıl Dönümü, diğeri Gümüşhane İli ve İlçeleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği’nin (GÜYAD) 25 yıldır vermiş olduğu bir yarım asırlık hizmet yıl dönümünü kutluyoruz. Biz Gümüşhane’nin insanlarıyla her zaman övünüyoruz ve onur duyuyoruz. Basından takip ediyorsunuz, vergi tahsilatında Gümüşhane Türkiye ikincisi oldu. İnsanlarımız geçimlerini sağlıyorlar kimseye muhtaç olmadan. Gümüşhane olarak hedefimiz önümüzde ki yıl Türkiye birincisi olmak. Spor dalında da böyleyiz. Bilek güreşi, atıcılık ve diğer spor dallarında ilimizi dünyada temsil eden kardeşlerimiz, yarışmalar da önemli dereceler almışlardır. Gümüşhanespor’un önce ki yönetiminde de başarılı ve şimdi de devam ettiriyor. Torul Gençlik ve Spor Kulübümüz de devam ettiriyor. Gümüşhanemizi bütün alanlar da görmek istiyoruz. Başkalarının kurduğu oyunda değil, oyun kurallarını kendisi belirleyen kendisine karar veren bir il olmak istiyoruz. Önümüzde ki dönemler de turizm’de Türkiye’de sayılı illerden birisi olmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere Karadeniz bölgesinde birinci ilimiz, ihracatıda arttırmak üzere giden bir ildir. Bu başarıları bu güzel insanlar ile başarmaktayız. Hepinize teşekkür ediyorum, inşallah bu kalabalığı 29-31 Mart tarihinde ki Gümüşhane Tanıtım Günlerine Feshaneye bekliyoruz. Yaz ayında ise inşallah hepinizi Gümüşhane’de ki festivallerimizde ağırlamak istiyoruz..” Dedi.

Diğer Bürokratların kısaca görüşleri de alındıktan sonra Mustafa Küçük sahne aldı. Mustafa Küçük sahneye çıktığı sırada protokolde bulan STK başkanları halaya ve horona eşlik edildi.


HABER-FOTO: Enes KILIÇ


2. FOTO GALERİ İÇİN; http://www.haber29.net/guyad-25-yil-donumu--2--resimleri,424.html 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38