banner333

banner309

GÜDEF Feshane Günlerine Hazır

29-31 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Gümüşhane Feshane Tanıtım Günleri için, İstanbul’da bulunan tüm il, ilçe ve köy derneklerinin katılımı ile Feshane Günleri hep birlikte istişare edildi.

Dernek 19.03.2013, 18:12
GÜDEF Feshane Günlerine Hazır
banner400

 Hemen hemen tüm il, ilçe ve köy derneklerinin katılımı ile gerçekleşilen istişare toplantısında katılımcılar fedarasyon başkanını akıllarında kalan soru işaretlerini gidermek için sorularını iletti.

 Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’nın acil bir programı çıkması sebebiyetiyle Vali Vekili Recai Karal’ı temsil etti. Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın’ın katılımı ile Feshane Tanıtım Günleri istişare toplantısı gerçekleşti.

 GÜDEF Başkanı Hasan Akdemir’in katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmasında;

 “ Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepinizden Allah razı olsun diliyorum. Her biriniz İstanbul’un bir bölgesinden kalkıp gelerek Gümüşhane sevgisi böyle olmak gerek, Gümüşhane’li olmak böyle olsa gerek. Ailenize ayırmanız gereken bu günde belki birçoğunuz işinizi bırakıp geldiniz, belki bir çoğunuz programlarınızıiptal ederek buraya kadar geldiniz. Buradan kimse bir şey kazanmıyor ama Gümüşhane sevdası böyle olsa gerek. Güzel bir katılım oldu. Kafamızdan şuan acabalar tamamen silindi. Çünkü bu katılım, Feshane Günlerinin nasıl geçeceğini gösteriyor.

 
 Bu sene 4. Feshane günlerini inşallah hep beraber yapacağız. Biz GÜDEF aldı bitti ve yapıldı demiyelim. Hep beraber yapalım. Bu sene farklı bir şey yaptık. Bir organizasyon firmasına devir ettik. Gümüşhane’de yaklaşık 1 aydır bir ofis açtık. Esnafı, Sivil Toplum Kuruluşlarını(STK), Gümüşhane Belediyesi, Valiliği ve Kaymakamlıkları tek tek gezdi bu firma. Nasıl bir Gümüşhane yapalım? Ne istersiniz? Neyinizi tanıtalım? Bugüne kadar yapılan Feshane Günlerinde neyiniz eksikti? Neyinizi tanıtmadınız? Daha farklı şeyler yaparız diye fikir alış verişinde bulunduk. Sizlerle bu toplantımızda istişare ediceğiz, nasıl bir Feshane istersiniz? Hep birlikte nasıl bir Feshane yaparız? Bu GÜDEF’in yapması gereken bir program değil. Bu hepimizin yapması gereken bir program. Burada Gümüşhane’yi tanıtıcaz. Gümüşhane’nin maddi ve manevi kültürünü ortaya koyucağız. Bizler sizlerin fikirlerine açığız bekliyoruz. Çünkü birlikte Feshane yapalım diyoruz. İşte ozaman Gümüşhane Günleri olur. GÜDEf yaptı, oldu demiyeceğiz inşallah. ben bu konuda Feshane’ye ilk başlarken gerek valimiz, gerekse sayın vekilimiz acabalar vardı kafamızda. Acaba olabilir mi? Maddi destek gelmezse Feshane Günlerini zor yaparız. Ama Sayın Milletvekilimiz Kemalettin Aydın’dan ve Valimiz Dr. Yusuf Mayda’dan Allah razı olsun. Gerçekten dik durdular, ya olacak dediler ya olacak. Allah razı olsun buraya geldik Feshane Günleri başlamadan önce buraya geldik toplandık ve hepbirlikte olduk. Sıfır sponsorsuz ve hiçbir hemşerimizden maddi katkı almadan Allah yardım etti ve böyle bir Feshane yapıyoruz inşallah.

 

Bu sene başlangıcı, 29 Mart Cuma günü Süleymaniye Camii’sinden Gümüşhanelilerin maneviyat sahibi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin kabri başından start vericez.

Tüm Gümüşhane’yi orada toplucaz ve kucaklaşıcaz. Köy dernekleri ile ilgili bugüne kadar sıkıntılar oldu. Hepinizden tekrar Allah razı olsun. İyi bir Feshane Günleri dileğiyle..” Dedi.

 

 

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’nın Vekili Recai Karal’ın katılımcılara hitaben yapmış olduğu  konuşmasında,

 

“ İlk öncelikle sayın valimizin selamlarını iletiyorum. Valimizin çok acil gitmesi gereken bir programı olduğu için maalesef aramızda değil. Acaba biz bu Feshane Günlerini başarı ile bitirecekmiyiz diye bir acaba soru işareti oluşturyordu. Ama bugün ki tabloyu birlik ve beraberliği gördükten sonra hepimizin kafasından bu acabalar tamamen çıkmış durumda. Hepinize teşekkür ederim katıldığınız için. Sayın Valimiz’in mesajını iletmek istiyorum sizlere.

 Biz bunu ilkkez yapmıyoruz ve başarıyoruz. Bir araya gelmemizin sebebi daha iyisini yapmamız için bir araya geldik. İnşallah daha iyisini yapıcaz. Hepinizden en üst düzeyde katılımlar bekliyoruz.” Mesajlarını iletti.

Ak Parti Gümüşhane Millet Vekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın’ın katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmasında;

 “ Sayın valimiz, sayın başkanımız ve çok değerli hemşerilerim. Bugün sizler için, Feshane günleri için ve birlik ve beraberliğin tekrar duyurmak için Gümüşhane’den kalkıp İstanbul’a geldim. İstanbul’a çok fazla gelemedim. Hakkınızı helal edin. Milletvekilliği boyunca 3 haftanın 2 gününü Gümüşhane’de geçiriyoruz. Önemsediğimiz ana nokta Gümüşhane öznesinin bunun altını dikkatle ve önemle çiziyorum. Gümüşhane öznesinin önde olduğunu var olduğunu her yerde tüm varlığımla var olacağımız sizlerle paylaşmak için buradayım. Kişilerin veya herhangi birinin dernek isimlerinin önde olduğu biryerde olmadm. Her ne konu olursa olsun, söylemiş olduğunuz konunun öznesi Gümüşhane ise tüm varlığımı teslim alabilirsiniz. Başka bir nokta olursa da uzak kalacağımı biliyorsunuz. İstanbul gelecekte Feshane Günlerinin kimin yaptığını hatırlamayacaklar ama ama davulları ile kemençeleri ile Gümüşhane’nin yaptığını hep hatırlayacaklar. Atalarımızın bize bıraktığı maneviyatları geleceğimize bırakmamız lazım. Federasyonlar ve dernekler arasında çekişmeyi bırakıp ayın sonunda yapacağımız Feshane Günlerine yoğunlaşmamız lazım. 8 ayımı dışarı da, 3 ayımı ise memleketimde geçiriyorum. Dışarıda yaşayan bir insanın toprağının adını duyduğu zaman nasıl bir hissin olduğunu bilen birisiyim. NTV sporda alt yazıda Gümüşhane geçince insanın içi bir hoş oluyor. Sanki Fatih’in İstanbul Fethi gibi hissediyor kendisini..” Dedi.

 

 Konuşmaların ve soruların yanıtlanmasının ardından toplu resim çekilerek istişare toplantısı son buldu.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
YÜKSLE YAÇIN 11 yıl önce
Katılımcıları tebrik ediyorum. Feshane Gümüşhaneye yakışır bir şekilde gerçekleşmeli. Programa katılım konusundaki istişare önemli idi. Katılım, Valilik,milletvekili ve STK lar nezdinde sağlanmıştır. undan sonraki iş içeriğin amaca hizmet etmesidir.
..
29-31 Martta en iyi seviyede katuılım sağlanmalıdır.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45