banner333

banner309

01.10.2014, 11:40

CÜBBELİ AHMET HOCANIN GÜNAHI

 Toplumun geniş kesimi paralel yapının ne anlama geldiğini anladı. Ancak hala belli bir kesimde paralelcilerin iyi olduğu noktasında görüşler var. Fakir çocuklarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması, dini bilgilerle donatılıp dinini diyanetini bilen faydalı kimseler olmaları maksadıyla başlatılan irili ufaklı cemaatleşme hareketlerinin şüphesiz en başarılısı Gülen hareketi oldu. Ülke genelinde ana eksen olarak eğitim sektörü etrafında okulları, dersaneleri, evleri,şirketleriyle devasa bir yapıya dönüşen hareket, yurtdışına görülmemiş bir açılım başlatarak yüzlerce ülkede binlerce kişilik eğitim ordusuyla yüzbinlerce yabancının eğitim aldığı çok geniş bir yapıya dönüştü. Toplumun özellikle milliyetçi- mukaddesatçı sağ kesiminin hemen hemen tamamının desteğini aldılar. Türk okulları büyük bir ilgiyle takip edildi, milyonlarca insan Türkçe olimpiyatlarını gözyaşları içerisinde izledi. 


Cambaza bak tabirini bilirsiniz. Eskiden kalan bir deyim olan "cambaza bak" özellikle kasabalarda, kentlerin varoşlarında, cambaz geldiği günlerde, yerdeki kafaların tel üzerinde yürüyen cambaza yoğunlaştırılıp, ceplerin boşaltıldığı durumlarda, işlerini rahat görmek isteyen yankesiciler tarafından kullanılan dikkat çekme, dikkat dağıtma ünlemidir. Yankesici size "cambaza bak cambaza nasıl yürüyor" derken bakışlarınızı iyice cambaz üzerinde yoğunlaştırmış olur ve dikkatiniz dağıldığı sırada ya cüzdanınız çekilmiş olur, ya cebiniz boşaltılmış olur. 

Bize Türk okullarının başarısına bakın, Kenyalı ve Tanzanyalı zenci çocuklar Türkçe olarak "Ankaranın Bağlarını" değiştirmişler ne güzel "Tanzanyanın Bağları" şarkısını söylüyorlar derken devlete çekilen paralel hatlarla, devlet ele geçirilmiş, tüm kritik noktalar kendinden başkasına yaşam hakkı tanımayan "Acımasız Paralelcilerle" dolmuş. Paralel yapının eriştiği güçle ilgili bir çok örnek var, ben birisini yazacağım.

Cübbeli Ahmet Hoca vaazlarıyla toplumun geniş kesiminin sevgisini kazanmış popüler bir din adamıyken bir gün apar topar derdest edildi ve "kadın ticareti" yapmak suçundan tutuklandı.Bir kişinin kadın ticareti yapması için iki sebep olabilir. Kadınlara ulaşmak ve para kazanmak.

Hocaya hayranlığından dolayı Cübbeli Ahmet Hoca ile evlenmek isteyen genç kızların haddinin hesabının olmadığını biliyoruz.Hocanın kadınlarla birlikte olmak için fuhuş yapmasına gerek yok, onunla evlenmek isteyen yüzlerce kişiden dilediği, beğendiğiyle nikahını kıyabilir.Hocanın parayla ilgili de sorunu yok. Eserleri ülkenin en çok satan yazarlarından birisi. Bir teksir kağıdına besmele çekip adını yazsa iyi fiyattan bu kağıtları satın alacak yüzbinlerce insan var. Cübbeli Ahmet Hocanın günahı paralel yapıyla ters düşmek oldu.

İşte "paralel yapı" ne demek bu basit örnekten ortaya çıkıyor.Polisi, yargıyı ele geçirmiş bir "paralel yapı" toplumun saygın bir din adamını itibarsızlaştırmak için en adi suçları isnat edebiliyor ve işin kötüsü bunu sahte delilleriyle ispatlayabiliyor da.Paralel adaletin sürdüğü bir sistemde sizde bir gece yarısı evinizden alınabilir en büyük uyuşturucu baronlarından birisi olduğunuzu, bir çok cinayetin katili olduğunuzu yada kadın ticaretinden nemalanan bir kalantor olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Eğitimleri sırasında paralel yapının, yurtlarında kalan, dersanelerine giden, mülakatlarda paralel abilerin himmetini gören yargı mensubu hakim ve savcılara sözüm var. Paralel yapının değil milletin adamı olun. Aileniz sizi paralel yapının yapıtaşı olasınız diye değil fikri hür, vicdanı hür, memlekete hizmet eden kişiler olasınız diye yetiştirdi. Kırın paralel zincirlerinizi ve özgürlüğün keyfini çıkarın, ülkenize hizmet edin. 

 Paralel adalet ülkeyi karanlığa götürmekten başka bir şey yapmayacaktır.

Paralel yapının dersanelerine giden, yurtlarında kalan öz kardeşim tıpta uzmanlık sınavı TUS'u kazanınca paralelci abilerince "Adli Tıp yaz. Orada adama ihtiyacımız var" demeleri üzerine , bu kişilerin fakir çocuklarını eğitip topluma kazandırma derdinde değil, devleti ele geçirme derdinde olduklarını tartışmaya mahal kalmayacak şekilde anladık ve elimizin tersiyle onların yapılarını ittik, devletimizin yanında yer alıyoruz. Ülkemiz için gerçek adalet ise demokratik milli adalet sistemini kurabilmekle olacaktır. Bunun için hepimize çok iş düşüyor.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39