banner333

banner309

29.01.2015, 08:05

BURADA KANUN BENİM

Üstünlerin hukuku ile ilgili 3 gün üst üste yapmış olduğum değerlendirme ve açıklamalardan sonra, gerek telefon ederek gerekse, şahsıma konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ve aynı konumda olup hastalarının tedavilerinin engellendiğini söyleyen bazı okuyucuların talepleri doğrultusunda geniş açıklamalar yapmam talep edilmiştir.
                                          ***
      5510 Sayılı Kanunun, Genel Sağlık Sigortasına geçiş hükümlerini düzenleyen geçici 12/3 maddesinde; “Tedavileri mahalli dışında başlayan hastaların tedavileri tamamlanıncaya kadar, yürürlükten kaldırılan kanun hükümlerine ( Yani eski kanuna) göre, tedavileri devam eder. YİNE Kanunun yürürlüğe girdiği, (01.07.2008) tarihinden ÖNCE olduğu gibi sonrada,  faturalandıranların tedavi giderleri kurum tarafından karşılanır.” Şeklindedir.
                                         ***
   Görüldüğü gibi kanunun maddesi gayet açık olmasına rağmen, dayatmanın yapılması maksatlıdır. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce; İl dışında tevdileri başlayıp devam eden hastaların tedavileri, TAMAMLANINCAYA kadar, tedavileri devam eder, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonrada, gidiş ve gelişlerini faturalandıranlara ( taşıt giderlerini) kurum tarafından karşılar demektedir.
                                      ****
      Kendini yasaların yerine koyan ve siyasetin arkasına saklananlar, benim konumumda olan onlarca   hastanın, devam eden tedavisini keserek getirip, “En yakın sağlık kuruluşu olan, ( Trabzon’da tedavisine devam ettireceksin ) diye dayatılması, görevini ihmal eden ve kötüye kullanan kişinin   himaye edilmesi, üstünlerin hukuk anlayışını ortaya koymaktadır. Devletin asli görevi vatandaşının tedavisinin yapılmasını sağlamaktır. Tedaviyi engellemeye yönelik sorunlar üretmek değildir.
                                  ***
        Sorumular, gidip hastanızı Ankara’da tedavisine özel olarak devam ettirebilirsiniz diye bize güya yol göstermeye çalışmışlardır. Zengin olan parası olan elbette istediği yerde hastasının tedavisini yaptırabilir. Parası olmayan devlete 30 sene hizmet etmişler ne yapacak? Ankara’da 4 defa ameliyat olmuş, tedavisi devam eden hastanın tedavisini kesip en yakın sağlık kuruluşuna getireceksin diye dayatmak, benim kanunuma uyacaksın demektir.
                                          ***
      Efendim biz, “Organ doku, kök hücre nakil tedavileri, kanser, uzuv leplantasyonu ve acil hallerdeki hastalara bu uygulamayı yapıyoruz.” Diyorlardı.  Kendilerine ve mahkemede, bir vatandaşın hastasının sevkinin yapılması için ille de, KANSER Mİ olması lazımdır? Bilindiği üzere, Türkiye’de çok başarılı, kalp ameliyatları yapılmaktadır. Eski maliye Bakanı, Unakıtan, neden Türkiye’de değil de ABD’de gidip ameliyat oldu?  Sorularıma  göre cevap verememişlerdir.
                                             ***
       Bunlar, 4 defa değiştirilen, Sağlık Uygulama Tamimine göre işlem yaptıklarını belirtiyorlar. Bu uygulama, Kanunun uygulamaya girdiği 01.07.2008 tarihinden sonra, yapılan uygulamaları kapsamaya yönelik olsa da, “Anayasanın eşitlik ilkesine” uygun değildir. Çıkarılan tamimler, yönetmelikler ve yayımlanan genelgeler, mevcut kanunlara aykırı olamaz.
                                            ***
        5510 Sayılı Kanunun ilgili maddesi açık olmasına rağmen, ben ve benim konumumda bulunan hastaların tedavileri engellenmiştir. Bu durum görevi ihmal ve kötüye kullanmaktır. Bunu engelleyen şahısa, devletin kurum adına, verdiğimiz vergilerle tutulan avukat tarafından savunulması, hukuki değildir.
        Diyorum ki; kendilerine göre hukuk düzeni kurup haklarını arayanlar, acaba haksızlar mı?
          
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39