banner333

banner309

21.12.2017, 09:00

BU GÜN NE YAZsam?..

Hangisini yazsam nereden başlasam? Yazı mahkumlarının klasik sorusudur bu.Hele benim gibi arada ıskalayanlar için konular birden çullanır insanın üstüne.hangisini yazacağım diye şaşırıverirsiniz..

       Bugüne kadar yazdığım yazıların konusunu seçerken,,kentle ilgili olmasına.hep özen gösterdim. Amacımız ise:Hizmete susamış güzel Gümüşhanemizin ekonomik,kültür.sanat,barış,hoşgörü.kardeşlik,beraberlik ,siyaset ve hemşehrilik aidiyeti duyguları gibi önde gelen değerlerimize  katkı sağlamak olmuştur.Yazılarımın her birinin önemli bir haber içermesi.düşündürücü olması,yarar sağlamsı farklı bir bakış açısı sunması, gazetemizin misyonuile örtüşmesi kuralına her zaman özen göstermişimdir. Bu açıklamayı niye yaptın derseniz? Aşağıdaki doruklarda sunacağım gerçekler biraz yorumlanmaya müsait olduğu için eleştiri yapacak okurlarımız  bu hassasiyetimizi göz önünde bulundursunlar diye:..

       Herkes bugün ne giysem .bugün ne pişirsem ? Derken,bende ne yazacağıma karar vermiş oldum..

       Özel bir TV.de”Bugün ne giysem”adlı moda yarışması programına katılan stilist bir yarışmacı mesleği olduğu halde jüri üyelerinin eleştirisinden kurtulamadı.  Gazeteci olarak yazdığımız yazılara ne bir eleştiri var nede olumsuzluklar için muhatapları tarafından yapılan bir açıklama. Ancak günlük işlerinde karşılaştıkları  engelleri “Neden Yazmıyorsunuz?” diye burnunun dikine giden okurlar   var…

        Hal böyle olunca,gelelim konularımıza:..

         TEOG ve DERS MÜFREDATLARI

      Temel Eğitimden Orta öğretime  geçiş için tam bir  kural belirlendi mi? Ben şahsen bilmiyorum.  Milli Eğitim bakanlığının en yüksek kurulu” Talim Ve Terbiye Kurulu” (1991-92  kitap yazma komisyonunda görevli idim) Bu sorunu çözecek her türlü donanıma sahip .Anlaşılan o ki  yandan ve tepeden müdahale var.. Hukuka saygılıyız ama 20 milyonu aşkın velinin daha fazla sinirlerini germeğe de kimsenin hakkı olmasa gerek..

          MÜFREDAT ( okutulacak dersleri içeren konular).

          Tanıyanlar bilir eğtim kökenliyiz. En pahalı dönemde 1962 yılındaEeğitim yüksek okulunu bitirdim. Geçen günlerde arkadaşlar tartışıyor. Birisi: “kaldırılan FELSEFE dersleri yeniden konacakmış.”dedi. Diğer bir arkadaş kafa bulurcasına: “Ayıp hiç yakışmıyor.Felsefe düşünceyi geliştirir.Düşünce ,doğruyu arar..” Efendim felsefe  psikoloji, sosyoloji ve mantık derslerini kapsar.. Mantık ,kısa tanımıyla “doğru düşünmektir”.. Liseyi okuyan gençler bilir  Modern Matematiğin kurallarının tamamı bu mantık dersinin konularıdır…

   Tarih boyunca düşünürler filozoflar doğrunun bulunmasına yuardımcı olmuşlardır.Alimler yazıp çizdiklerini ve anlattıklarını hep düşünce üzerine yoğunlaştırmışlardır. Bazılarına göre felsefe boş iş boş laf demekmiş deseler de öğle olmadığı ap açık ortada. Fesle deersleri bence de gerekli. Çünkü düşünce   ye ve düşünce üretecek adamlara  çok hemde çoook ihtiyacımız var…

    ABD  nin KUDÜS kaosu..

   Genelde ve yerelde Kudüs olayı Müslüman coğrafyasında ve Türkiyede büyük tepkilere yol açtığını hepimiz biliyoruz.Bu ilk değil. Yeniden bir Haçlı Seferi için nabız yoklamasıdır. Ülkemize açıktan gösterilen bir sopadır.Sayın cumhur Başkanının çağrısı ile İstanbul da yapılan İslam işbirliği toplantısı büyük bir başarıya atılan imzadır. 67 Müslüman devletin 58 tanesini devlet ve hükümet başkanları düzeyinde buluşturmak tam bir başarıdır.. Bu birliktelik umarım hristiyan aleminin gözünü germeğe yeter…

         KEDİYE ŞİDDET..

     Geçtiğimiz günlerde Erzincan’da bir askeri birlikte erin birisi kediye işkence yaptı diye  günlerce yerel ve görsel medyada gösterildi. Herkes zavallı askerimizi suçladı. Kimse çıkıpta  Yav bu er kedi düşmanımı yoksa psikolojik bir rahatsızlığımı var? Demedi. Tıpkı Su dolu bardakta düzgün çatalı kırık görenler gibi.. Bence araştırılmaya değer.. En azından silah kullanıp kullanamayacağı belirlenir….

          GAZETE ELEŞTİRİLERİ.:

          Yukarıda arz etmiştim  Okurlarımız  duyarsız. Geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetemizin köşe yazarı, bir siyası partimizin yönetiçilerine epey sitem etti.. Aslında cevap hakkı doğdu ama henüz bir açıklama yok….

           GÜMÜŞHANE SPOR:

           Ligi birinci sırada bitiren Gümüşhane spor en yakın rakibine 4 puan fark attı.. Kulübün maddi sorunu varmı yokmu onu tam bilmiyorum ama en az para bir ihtiyaç. Futbol ise  para  demek. Altay  karşısında pasıf kaldığı söylenen takımımz için galibiyet ve ligi birincilikle bitirme Primi gündeme gelmedi ise   skor un böyle olması sürpriz değil. Taraftar üzerine düşeni yaptı.. Maddi destek için ne yapılabilir. Bir kereye mahsus katkı sağlansa  gerisi gelir mi? , Ciddi manada bir sponsora ihtiyaç var. Bu güne kadar emeğini esirgemeyenleri biliyoruz ona ve onlara  minnet borcumuz olduğunu biliyoruz.. Bir ihtimal daha var….Değerli hemşehrimiz  orman bilim adamı Prof DR. Cantürk  Gümüş ,Bir proje sundu. Ama galaa alınmadı.Bir Bilim adamının ötelenmesi hoş bir şey değil. Üstelik bu değerli hemşehrimiz  hem Gümüşhaneliler derneğinde hemde Gümüşhane spora destek verme konusunda  önde gelen bir isim evde  hemşehrimizdir.. Davet edilip dinlenmelidir..Değerli Profesörün ,  Gümüşhane Spor için”,HEDEF 100.000  ÜYE “ projesi hayata geçirilmelidir. Tutarmı?    Bence tutması için sebep çok, tutmaması için ise hiçbir sebep yok ..

       Bugün Ne yazsam? dedik. Bereket versin ,Memleket o kadar verimli ki!!!!!!!

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11