banner333

banner309

09.09.2012, 18:03

BOP VE ORTADOĞU

BOP VE ORTADOĞU

Türkiye öyle bir yerdeki, tarihin hiç bir döneminde bu bölgede yaşayan insanlar rahat yüzü görmediler. Yeni gelenler bir öncekilerle çatıştı,katliamlar yapıldı,işkenceler ,vurgunlar,soygunlar,haksızlıklar devam ede geldi.Üç tarafı denizlerle çevrili bu ülkede,bir günde değişik mevsimleri yaşayabilirsin. Erzurumda kayak kayıp aynı gün Antalyada denize girebilirsin. Kışın dahi taze sebze ve meyve üretebilirsin,bolca bulabilirsin. Her çeşit yer altı ve yer üstü zenginliğe sahip ,geçmişteki birçok kültürü ve kalıntılarını barındıran tarihi zenginliğe sahip bir ülke. Her dinden ve inançtan insanların bir arada yaşadığı bir ülke .Sanayileşmiş Avrupa ülkeleri ile Petrol ve doğalgaz zengini Ortadoğu Ülkelerinin kesiştiği noktada bir ülke ,herkesin gözü üzerinde olan bir ülke TÜRKİYEM !!!

Herkesin paylaşmak istediği Türkiye,çevresi ve içinde savaşlar devam ediyor. Bölünmek isteniyor Türkiye. BOP projesi ile artık nefes aldırılmayacak ,geleceği karmaşa ile dolu bir Türkiye. Devamlı savaşın içine çekiliyoruz,bunun da farkındayız.Ancak her nedense ,nasıl ilişkiler varsa bu ilişkilerden kaçınılamıyor. Öyle ya BOP eş başkanlığı Türkiye de, Dinlerarası diyaloğ devam ediyor, üstadımız ABD den gerekli olan tüm ültümatomları veriyor. Komşularımızla sıfır sorun sloganını kullanan hükümetimiz,bu son gelişmelerle anlamalı ki sıfır sorun değil de ,komşularımızla herşey sorunu yaşıyoruz. Daha çok sorunlar Yaşayacağımız da iyice ortada . Çünkü Emperyalist devletler özellikle ABD ve İsrail planlama yapıyor,buna ekleşik olarak İngiltere,kendi açlığı ve sefaleti ile henüz uğraşan Yunanistan ,İran, Ermenistan,Irak, Kuzey Irak,Suriye üçgeninde Türkiyenin başını derde sokma planları sinsice uygulanıyor. Türkiye geçmişteki gibi savaşın içine çekilmek isteniyor.

Yıllar önce Şam Müftüsü şöyle diyor:''Planın adı Büyük Ortadoğu Projesi'dir. Yani bölgeyi bölme projesi . Bu kıymetli topraklar Türk,Kürt,Arap, Türkmen olarak bölünmeye çalışılıyor. Amaç bölge ülkelerini zayıflatmak ,içten çökertmektir. Buna karşı güçlü ulus devletler lazımdır .BOP akımı batıyı birleştirmekte ama bölgemizi param parça etmektedir.'' Evet tesbit doğrudur ve bu proje yazıldığı gibi şimdilerde uygulanıyor. Irak, BOP projesi ve ABD uygulamaları ile Şii ,sünni, Kuzeyde Kürt Bölgesi diye bölünmedi mi? Lübnan mezheplere göre beşe bölünmedi mi? Yani her mahalle bir bölge konumunda olmadı mı? Şimdi ise Suriye inim inim inliyor. Sünniler kalabalık olmasına rağmen iktidar Alevi azınlığın elindedir. Şu an orada insanlık katlediliyor. İnsanlar çevre ülkelere kaçıyor. Bizim ülkemize de kalabalık göçler olmakta,gün geçtikçe daha da çoğalmaktalar. Zaten bir çoğunun Türkiye tarafında akrabaları var. Dolayısı ile Suriye de proje gereği dörde ayrılması planlanmıştı,öylede oluyor. Suriye ne yapıp edildi ve DİN savaşına sürüklendi. Sünnileri Arabistan ,Mısır,Ürdün Şiileri ise İran destekliyor. Suriyeyi dağıtmak için ABD ,israil BOP projeleri ile çalışmalar yapıyor. Türkiyeyi de tarihi bağlar ,akrabalık ilişkileri dolayısı ile bu halkanın içine istesede istemese de çekmiş oldular.Şu an Türkiye resmen bu savaşın içindedir. Kendi anarşimizle uğraşırken ,analar hergün onlarca şehide gözyaşı dökerken ,şimdi de ülkemize sığınan binlerce insanla karşı karşıya kal!!! Oysa Mustafa Kemal Atatürk,Suriyey'le bir konfederasyon düşlemişti. Ancak bu birlikteliğe ömrü yetmedi.

Asıl hedef ise Türkiyedir. ABD senatosunda konuşan Suriyeli Kürt Muhalifler ,Trabzon,Ankara ve Antalya'yı ''Kürdistan ''sınırları içinde gösteren haritalar bile dağıtmışlar, kürsüye de tarihteki tek Kürt Devleti olan Mahabad Cumhuriyetinin bayrağını asmışlardır. Bölücü Kürtler ABD li babalarına borçlarını ödemek için İran ve Türkiyedeki PKK lılarla birleşerek ,Küresel odaklara (ABD,İsrail vs)Türkiye ,İran,Suriye,Irak topraklarından koparacakları ,koparmakla hayal ettikleri parçaları hediye edecekler. Suriye; İran ,Çin,Rusya ile inadına ittifaklar yapmıştır. Şu an Yaptığı bu ittifakların sonuçlarını yaşıyor. Emperyalistler tarafından Suriyenin ipi kesilmiştir.Uluslararası Emperyalist camia, Ortadoğuda petrol coğrafyasında bir serbest bölge elde etmenin peşindedir. Bu Serbest Bölge ise Kürdistan denilen yerdir. Kürdistanın kurulabilmasi için de çevre ülkelerin parçalanması lazım. Bu camia , İran'ı PEJAK la ,Türkiyeyi de aynı şeyler olan PKK ile hırpalamak, bozmak ,parçalamak isteğindedir. Herkes bunları biliyor,görüyor, yapılan mücadele ile gün be gün yaşıyoruz.

Bu hassas dönemden geçerken Türkiyede hergün şehitlerin çoğalması,bazı büyük yerleşim yerlerinin ,birliklerin basılması, Yoldan geçen panzerimizin önüne pkk bayrağı asılması ,uzun süre orda kalması, Türk Bayrağının kışkırtma nedeni olarak yetkililerce balkondan indirilmesi , PKK lıların istediği her yerde eylem yapması , Zamanında dağlarda PKK ile mücadele eden komutanların hala içerde tutulması bizlere anormal geliyor. Bu noktada suçlu olanlar var ise suçları verilmeli ve suçlarının cezasını çekmeliler ,düşüncesini taşıyoruz. Ancak içlerinde suçsuz olduğuna inandığımız insanlar var, boş yere çile çekmektedirler, hainlar ise alay edercesine dışarda gezmektedirler. Yaşanılanların tahlilini yaptığımızda bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar vermeyen herkesi biz Türkler olarak seviyoruz. Ancak emperyalist oyunlar o kadar derinleşti ki ve görünen O ki bu sevgi tek taraflı geliyor bize !!! Oysa aynı topraklar üzerinde ,aynı inançları yaşayan, akrabalık ilişkileri olan bu insanları birbirinden ayırmak niye ki?Sebep Emperyalizmin şeytanlarının rahat durmaması,Petrol fırtınası, Türkiyeyi bölmek,parçalamak. Kullanabilcekleri kukla devlet sayesinde Ortadoğuyu sömürmek ,Haçlı ruhunu tekrar hortlatmaktır. Yüce Türk Milleti, bu hainlere hadlerini bildirecek , Türk askeri şehitlerimizin intikamını bu emperyalist uşaklarından mutlaka alacaktır,Allahın izniyle. Bu milleti bölmek hiç kimsenin haddine değildir.Yeterki bu vatanı karşılıksız sevenler ,ufak meselelerden dolayı parçalanmasınlar, birbirlerine karşı kırgınlık yaşamasınlar. Bir olunsun, iri olunsun,diri olunsun dileğiyle...
Saygılarımla.
Cevat Nas

Yorumlar (4)
Mehmet 12 yıl önce
Syın Cevat Bey, çok sağolun yazdıklarınızı gerçekten yaşıyoruz. Allah bu ülkeyi şeytanların şerrinden korusun. Size ve gazeteye çok teşekkür ederiz. Selamlar.
Seda Çelik 12 yıl önce
Hemşehrim yazılarınız dikkatimizi çekiyor. Yazarlar bölümünde resmen değişikliğiniz belli oluyor. Tahlilleriniz ve yorumlarınız çok mantıklı. Aydın Beyle irtibat kurmayı düşünmüyor musunuz? Biraz daha özenip yoğunlaşınca mükemmel yazılar yazacağınızdan eminim. Sizi bir hafta önce okudum . Tıklayarak eski yazılarınızı okudum. Çok içten ve olayları olduğu gibi akıcı yazdığınız için teşekkürler .Elinize sağlık,başarı dileklerimle ...
eleman 12 yıl önce
Cevat Bey ,yazılarınızı beğeniyoruz. Devamını dileriz. Bilmediğimiz çok şey vay,ders alırcasına okuyorum. Gazete renkli yayınlıyamıyor mu? daha iyi olur. Haksızlık ve adaletsizlikler, adam kayırmalar çok dile getirmeniz umuduyla . daha geniş yığınlara ulaşma dilğiyle ...
cahit 12 yıl önce
Sayın cevat bey'e ve gazetenize teşekkürler. Türkiye ne durumda bunu herkes okuyarak bilmeli. bu yazıların herkes tarafından okunmasını isterdim. Gerçekleri yazdığınız için size ve gazeteye teşekkür ederiz. Saygılarımızla.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11