banner333

banner309

02.07.2014, 08:51

BİR ATAMA VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

 Muammer Duran, Bilim ve Teknoloji Bakanlığında bilimsel ve teknolojik alanlarda kendisine danışılan bir kişi yani müşavir olmuş.
Muhasebeci bir adamın bilimsel ve teknolojik konulardaki yeterliliğini de böylece öğrenmiş olduk!
Şu siyasetin ne kayırmacı bir uğraş olduğu gerçeği karşısında güler misin, ağlar mısın?

Belli ki tamamen siyasi bir atama!

Siyasi hayatın çirkin yüzüne karşı bu konuda yorum yapmasam, önünde durduğum ve  denendiğim islami ve ahlaki akait karşısında suçlu duruma düşerim; bunu istemiyorum.
Allah her şeyin hayırlısını versin. Yüce kudret herkesi verir dener, alır dener. Mevkiler büyüdükçe insanın sorumluluğu artar, Allah yüz aklığıyla ve hakkıyla ağır görevleri başaranlardan eylesin hepimizi!         Belli ki böyle bir deneme süresi Muammer Duran için bitmemiş olacak ki böyle bir atamayı Rabbim nasip etmiştir. Bakalım altından kalkacak mı kalkamayacak mı? İlahi bir hesabın dışında başarılı olup olmamasının çok da önemi yoktur. Herkes de biliyor ki bu gibi mevkiler siyasi iradenin arpalıklarıdır. Gönül isterdi ki bu gibi yerlere liyakat ölçeğinde adaletli atamalar yapılsın! Böyle bir beklentinin günümüz Türkiyesi için mümkün olmadığını görüyor ve gerçekten çok üzülüyoruz.

Lakin.
Lakin, bu atamayı duyduğum gün, kaderin bir cilvesine bakar mısınız, ben Muammer Duran’ın yönettiği Kelkit Belediyesinden “pskikolojik taciz”den dolayı kazandığım 5.000 lira ile bir adak kurbanı kesip yoksullara dağıttım. Cenabı Hak izzetli dergahında kabul eder inşallah. Bu gibi hayır faaliyetlerini dillendirmekten hicap duyarım. Fakat konunun Muammer Duran’la bağlantısı var. Bana sorarsanız bunları kamuoyunun da bilmesinde yarar var.


Konu üç açıdan önemlidir:

1-      Muammer Duran gerçekten başarılı bir belediye başkanı olmuş olsaydı, bir kere aklın gösterdiği doğruda, partisi tarafından Kelkit Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilirdi! Muammer Duran’ın yönettiği Kelkit Belediyesi, esasında Kelkit’in gelişimine hiçbir katma değer üretememiştir. Bu atama, Türk siyasi hayatına musallat olan kadrolaşma mantığı içinde başarısızlığı taçlandırma girişimi ise eğer, ahlakın, başarının ve liyakatin ışığında siyaset yapan birilerinin bu atamaya diyecek sözleri olmalıdır!
 
2-      Başbakan Tayyip Erdoğan , “psikolojik taciz”den hüküm giymiş bir belediyeyi yöneten bir insanı böyle bir göreve bizce pek de uygun görecek bir lider değildir. Bu hususta çok ciddi bir yanılgının ve bilgi eksikliğinin olduğunu düşünüyor, böyle bir atamayla Tayyip Bey’in duruşu arasındaki zıtlığı kamuoyu nezdinde tartışmaya açıyoruz.
 
3-      Böyle bir atama Gümüşhane Milletvekili Feramuz ÜSTÜN’ün zaferidir. Belli ki kendisine karşı her türlü  sınırları zorlayarak siyasi muhalif olanlar kocaman kocaman görevlere getirilerek ödüllendirilmektedir. Baksanıza, kimisi belediye başkanı oluyor, kimisi müşavir! Siyasetçi olmadığıma bir kez daha şükretme vesilesi olabilecek bu satırları yazarken duyduğum mutluluğu bütün okuyucularımla paylaşmak istiyorum.
 
Bu atama hayırlı olsun. Ben hemşehrilerimin daha üstün görevlere getirilmesinden Allah şahidimdir, çok büyük mutluluklar duyan bir insanım. Lakin bu gibi zihniyetlerin milletimize pek de hayırlı olacağı kanaatinde değilim. Konu artık, koyduğumuz şerhlerle birlikte cenabı hakkın yüce adaletli mizanına taşınmıştır. 
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45