banner333

banner309

20.12.2014, 21:40

Bazen kazanmak önce kaybetmektir

 Herkesin bir hayali, herkesin bir hedefi vardır. Asıl önemli olan her sabah kalktığında bu hedef ve hayalinin peşinden gitmek için çaba gösterecek misin? İnanç, coşkuyu, coşku tutkuyu, tutku da ruhumuzu ateşler. Zirveye ulaşana kadar başarmış sayılmazsınız. Ne düşündüğünüz kim olacağınızı belirler. Hissedin, inanın, elde edin. Adımlarınız yavaşlasa da vazgeçmeyin. Gerekiyorsa dinlenin fakat vazgeçmeyin. Hızlı olmayın durdurulamaz olun. Hayat ne olduğunuz değil ne olmak istediğinizdir. Yapabileceklerinize sınır koyan zihindir. Zihninizdeki prangaları kırıp sınırlarınızı kaldırın.

Hayallerinizden vazgeçmeyin. Zor zamanlar gelecek, ama onlar kalmak için gelmediler. Onlar misafirler yani gidiciler. Hayallerini yaşaya bilecek harika bir adam olabilirsiniz. Sadece inanmanız ve mücadele etmeniz gerekir.

Başkalarının bizim için ne düşündüğü değil, bizim kendimiz için ne düşündüğümüz daha önemlidir. Başkalarını analiz ederiz. Başkalarını daha iyi tanırız. Başkalarını boş verin. Başkalarının size gösterdiği hayale değil kendi hayalinize doğru gidiniz. Eğer pes etmezseniz inanın kazanacaksınız. Bunu kendinize kanıtlayın. Belki başarı bir adım ötemizdedir.

Doksan dokuz derecede su sıcaktır. Yüz derecede su kaynar. Ve kaynayan su buhar olur. Ve buhar bir lokomotifi iter. Sadece bir derece, tüm farkı meydana getirir. Sonuçlardan sen sorumlusun. Fakat unutmayın, küçük bir dalgalanma bile momentumu arttırabilir. Şimdi sıcaklığı arttırma zamanı.

Hayat her zaman güneşli ve gökkuşaklı değildir. Hayat zordur. İnanılmaz derecede zordur. Hep zordur. Ayağa kalktığınızda yere itilirsiniz. Düşünce üzerinize basarlar. Kimse size yardım etmez. Başarı yere düşmemek değil. Yere her düştünüz de bir kez daha ayağa kalkabilecek gücü kendinizde bulmanızdır. Zor zamanlar size kaybetme korkusu yaşatabilir. Pes etmek istersiniz. Her şeyi bırakıp gitmek istersiniz. Ha işte tam o zaman neden başladığını hatırlamalısın. Ve hepimiz bir gün öğreniriz ki başarı vazgeçeceğimiz anda bize kollarını açar.

Acı hissettiğinde hiçbir bahane üretmemelisin. Yapman gereken biraz daha fazla çalışmak. Kişi korkmak istediği için korkar. Hayatta özgürlük kaçmak değildir. Bir gün çalışma her gün çalış. Hayallerinizin peşinden gidiniz. Hayallerinizi gerçekleştiremediğiniz zaman en azından denedim dersiniz.

İnanç olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Fiziksel olarak başlamadan önce zihinsel olarak inanmak gerekir. Geçmişteki hatalarını bırakıp adım adım hedefine doğru gitmelisin. Bir daha sana kimsenin, bir şey yapamayacağını söylemesine izin verme. Dik durup kendine ‘Ben başarabilirim’ demelisin. Bütün zorluklara rağmen kalbinin sesini dinleyip, hayallerine yürümelisin. Her şey sadece senin elinde. Bir şey istiyorsan peşini bırakma. Git ve al. Ve hayal ettiğin gün geldiğinde hiç kimse seni durduramayacak. İşte başarı budur. İşte gerçek zafer budur. İşte mutluluk budur. Sakın unutma, bazen kazanmak, önce kaybetmektir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11