banner333

banner309

18.12.2018, 08:50

Bana Duâ edin, Size cevap vereyim

“Bana Duâ edin, Size cevap vereyim.” (Mümin Suresi, 60. Ayet )
“Bana Dua edenin Duâsına karşılık veririm.” (Bakara Süresi, 2 /186 ) Kime Dua kapıları açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir. (Tirmizi, Deavet, 101 )

Mevla’ya yalvarma, yakarma, ihtiyaçlarını arz edip yardım dileme, niyazda ve münacatta bulunma anlamına gelen Dua, günlük hayatta en fazla ihtiyaç duyulan ibadetlerden biridir.
Özellikle sıkıntılı ve zor zamanlarda çok daha lüzumlu hale gelen DUÂ, Mevla ile kulu arasında manevi bir bağın, derin bir ilişkinin kurulmasını sağlar. Dua, Hak Teâla’nın kulundan istedi bir davranıştır. “Duanız olmasa Rabbim katında ne ehemmiyetiniz var.” (Furkan Süresi,  25 / 77 )
Yüce Allah kuluna her zaman yakındır, kul ise ibadet ve dua ederek onun yakınlığını kazanır. STRESTEN kurtulmak için Dua ve ibadetlere sarılmak gerek.
İnsanı mutlu, huzurlu, sağlıklı eden ibadetler ve duadır.

Duâ, Kalpte Allah’a Açılan en yüce kapının Anahtarıdır. Dua ne güzel İlaç. Şartlarına uyularak yapılan duaları Allah er ya da geç kabul eder. Duam kabul edilmeyecek diye korkma, dua edemez hâle gelmekten kork.  (Hasan Basri )
Duâ ile Allah’tan sadece helal olan şeyler istenir; Haram ve günah  olan şeyler istenmez. Kul, dua eder ve bunun kabulünü Allah’tan umar; Hiçbir zaman ümidini kesmez. Bazı hallerde duanın kabulünün gecikmesini ve dua ile istenen şeyin gerçekleşmemesini hayra yorar.
Allah Teâlâ, bazen kulunu sınamak için duanın kabulünü geciktirir. Bu durumda kulun sınavı kazanabilmesi için sabırlı ve ümitli olması gerekir.
“Elimden bir şey gelmiyor deme! Avuçlarında ne dualar gizlidir.” ( İbrahim Tenekeci )

“Dua ve ibadet, Allah ile olmaktır. Allah ile olan kimse için ölüm de, ömür de hoştur. (Mevlana)
“Kuran-ı Kerim’de en güzel isimler  (Esma’ül-Hüsna ) Allah’ındır. O halde, Ona O güzel isimlerle dua edin.” (Araf, 7/180)

Biriniz dua edeceği zaman Önce Allah’a hamd etsin, Peygamber’e  Salavat getirsin. Sonra da dilediği şekilde dua etsin. Dua ile sema arasında bir engel vardır. Üzerime salavat getirilince engel açılır, duâ yerine ulaşır. (Ebû Davut, Vitir, 23)
“Allahım ürpermeyen kalpten, Doymayan nefisten, fayda vermeyen ilimden ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım. (Nesai, İstiaze, 13) “Duâ Müminin Silahıdır. (Hadis-i Şerif)

 Duaya Devam.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09