banner333

banner309

20.07.2018, 20:34

Aydın Kocaman

“O Bir Gümüşhane Değeri İdi”
Aydın kardeşimiz mütenasip olarak fiziki bakımdan soy ismi ile özdeşleşen fiziki yapısı KOCAMAN idi ama ruhen çok ince, hassas, insani duygularla son derece yüklü bir yaşam dünyası vardı.


O’nu kardeşi Ayşe’yi Kız Meslek Lisesine kaydettirip öğrenci velimiz olduğu 1981 yılında tanımıştım.
İmar ve İskan Müdürü olarak İlimize hizmet için naklen atanarak gelmişti. Sonraki yıllarda eski adıyla Köy Hizmetleri Müdürümüz olmuştu. 2004 yılına kadar birkaç kez görevden alınıp tekrar iade edilmesi ile halk arasında 7 kez gitti 6 kez geldi olarak belleklerde yer etmişti.
Köşe taşı gibi bir değerdi Aydın’ımız. Okumayı ihmal etmeyen olayları sebep sonuç ilişkileri ile yorumlayarak olumlu sonuçlar sunan merhum KOCAMAN bilge bir hemşerimizdi.


Her Salı günü gazetemizde sohbet ettiğimiz bu dost insandan çok şey öğrendiğimi itiraf etmeliyim.
Bir dostlar sohbetinde cari açık ve üretim üzerine konuşuyorduk. Muhatabına, “Ben 6 kilo fasulye ürettim. Sen ne yaptın” şeklindeki verdiği örnek hepimizi güldürmüştü. Doğru Aydın hem devlet işinde hemde kendi işinde üretkendi.
Emekli olduktan sonra kendi evi önünde yaptığı örtü altı yetiştiriciliği tüm çevre köyler için örnek olmuştu.
Hasılı, yönetici ve bürokrat olarak olumlu izlenimlerle aramızdan ebediyen ayrılan Dost Aydın KOCAMAN’a Allah’tan rahmet başta kardeşi Dr. Süleyman Kocaman olmak üzere tüm aileye sabırlar dilerim.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37