banner333

banner309

30.11.2016, 09:10

ANNE YÜREĞİ

 Sıcak bir yaz günüydü, meltem rüzgârları bütün sokakları serinletiyordu. Genç ve yakışıklı bir delikanlı sevdiği kızı görmeye gidiyordu. Öyle mutluydu ki etrafındaki insanlara gülümseyerek selam veriyor ve şarkılar mırıldanıyordu. İçinde öyle bir mutluluk vardı ki etrafındaki insanlar onun enerjisini hissediyordu. Günlerdir sevdiği kıza evlilik teklifi etmeyi düşünüyordu. Sonunda bunun kararını verebilmişti. İşte o gün geldi diyerek evden çıkmıştı. Şimdi sevdiği kızın kapısına varmıştı. Derin bir nefes alarak kapıyı çaldı. Kız kapıyı açtı ve kızla karşı karşıya kalan genç hayallere daldı. Katı yürekli kızı öyle seviyordu ki kız ne dese her şeyi yapıyordu. Bir an hayalden uyandı ve kıza uzun süredir söylemek istediği evlilik teklifi sorusunu sordu?

Delikanlı: Benimle evlenir misin?

Kız durakladı ve korkunç bir şart ileri sürerek ancak bu şartımı yerine getirilirse genç delikanlıyla evlenecekti.

Kız: Senin bana olan sevgini ölçmek istiyorum. Bunun için de köpeğime yedirmek üzere bana annenin kalbini getirsen kabul ederim.

Delikanlı, bu teklif karşısında dona kaldı. Bir anda tüyleri ürperdi ne yapacağını şaşırdı ve uzun bir tereddütten sonra hislerine ve duygularına mağlup olup annesini öldürmeye karar verdi.

Delikanlı: tamam.

Evin yoluna geri koyuldu. Eve varınca salonda oturan annesinin yanına direk gitti. Annesi, belki de durumu farkettiği için oğluna fazla direnmedi. Ve genç, annesini öldürerek kalbini göğsünden çıkardı ve bir mendile sardı. 

Genç artık anne katili olmuştu. Aldırış etmeden kızın isteğini yerine getirdiğini hemen haber vermek için heyecanıyla evden ayrıldı ve yolda koşmaya başladı. Koşarken, ayağı bir taşa takıldı ve yüz üstü kapaklandı. Kendisi bir tarafa, mendil içindeki kalp bir tarafa uçtu. Canı o kadar çok yandı ki acısından dayanamayarak ağzından ister istemez "Ah Anacığım!" sözleri döküldü. Bir anda dünya üzerine sessizlik çöktü. Sessizliğin hemen ardından annesinin tozlara bulanan ve hala sıcak olan kalbinden bir anda ses yükseldi ve yankılandı:

- Canım yavrum, bir yerin acıdı mı?

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09