banner333

banner309

05.02.2015, 11:29

ANNE-BABA SAYGISI

Anne baba olmak dünyanın en güzel, bir o kadar da zor görevidir. En kutsal hakkı, paha biçilmez vazifesidir. Birbirlerine olan saygı, sevgisi ile bir ömrü devirmeye yeterlidir. Aile kurmak, mutluluğu yakalamak, kimine göre kolay, kimine göre zordur. Bunu belirlemek anne baba’ya olan haklarına saygı duymak, sevmek, mutlu olmaktan geçmektedir. En azından bir evlat olarak üzerimize düşen en kutsal görevlerdendir.

Unutulmamalıdır ki’ CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR’.

Günümüzde bunu anlamak ve kıymetini bilmek yerine anne, baba’ya olan saygısızlık, hadsizlik, duyarsızlık almış başını götürüyor. Gençlerimiz, aile terbiyesinden yoksun, aile saygısını unutarak yanlışlara sürüklenmeye devam ediyor. Bitmek tükenmek bilmeyen bir özenti, boşa verişler uçuruma sürüklemeye yetiyor. Ve bile bile bu gerçekler göz ardı edilerek, sindirilmeye çalışılıyor. Bu duyarsızlık gittikçe ilerliyor, sorumluluklar bastırılmaya çalışılıyor. Nankörlük, görgüsüzlük bizleri esir eden acı verici bir duygu. Sorumluluklarımızdan, görevlerimizden kaçarak kurtulamayız. Çabalamalı, gayret göstermeliyiz.

Yazık ki… Aile sevginin ne olduğunu bilmeyen o kadar çok sokak çocukları varken, her şeyden şikâyet eder olduk. Her şeyin kıymetini vaktinde bilmek gerekir. En önemlisi de iş işten geçmeden anlamak gerçekliği bilmek gerekir…

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38