banner333

banner309

10.12.2014, 23:43

ANKARA ŞEKAV TOPLANTIMIZ

 Değerli  dostlarımız                                
Bildiğiniz gibi, yakın zamanda ŞEKAV Ankara toplantısını gerçekleştirdik. Toplantımız; katılan, katılamayan tüm hemşerilerimizin, dostlarımızın yakın ilgisine, muhabbetine mazhar oldu. Bu vesileyle de emek veren, gönül veren, destek veren herkese tekrar teşekkür ediyor ve bu ilgiden son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.

“Eğitim ve kalkınma” temalı bu vakıf toplantısı, aynı zamanda sıla ve gurbet dayanışması, “kederde ve kıvançta bir” olma arzusunun da karşılığı olma fırsatını da bizlere vermiştir. Gerek bu toplantımızda ve gerekse bugüne kadar olan tüm toplantı ve çalışmalarımızda bizlerin yanında olan, emek veren, maddi ve manevi katkı sağlayan tüm hemşeri ve dostlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum. Zira bu katkılar, zaman içerisinde hastane, lojman, okul gibi alanlarında kendini göstermiş ve hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Eğitim konusunda kısaca değinmek istediğim bir husus var; Türkiye fen ve matematik eğitiminde 50 ülke arasında 35’inci sırada. OECD ülkeleri arasında matematik, fen ve okuma düzeylerini ölçen PISA testlerinde Türkiye 64 ülke arasında 42’nci sırada yer alıyor. Bunların etrafına da tarih-coğrafya-temel yurttaşlık bilgileri gibi sosyal bilim derslerini de dahil edersek son derece üzücü bir tablo ile karşı karşıya kalırız. Bu nedenle de ŞEKAV’ın katkısı ile çabalarını başarıyla taçlandırmış öğrencilerimizin varlığı bizim için de ülkemizin için de gurur kaynağı olmaktadır.

Toplantımızda da gündeme gelen ve bölgemiz için önem arz eden yatırımlarımızdan Şiran- İkisu (tünelle Evren – Kocadal – İkisu) yolu ile yaklaşık 10’a yakın köylerimizi yakından ilgilendiren Gökçeler Barajı Projesi  ve  üretime  yönelik  sanayi  sitesinin  kurulması, önem arzetmektedir . Sn  Bakanımız Fikri  IŞIK   beyefendi  ilimiz  ve  ilçemiz için  yatırımlar  anlamında  önemli  bir  fırsat  diye  düşünüyorum. Ayrıca   Her zaman ifade etmekten iftihar ettiğimiz şekliyle, bu hizmetlere yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyen tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, kamu ve yerel yönetim görevlilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.
Zira bu projelerin bir an önce tamamlanması yöremizin tarım, ekonomi ve sosyal hayatına önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Bu nedenle de yatırımlar sürdüğü sürece tüm hemşerilerimizin konuya ilgi ve duyarlılıklarının sürmesini temenni ediyoruz.

Değerli dostlarım, kıymetli hemşerilerimiz; hayallerimiz, özlemlerimiz, çabalarımız yöremizin her yönden kalkınması, kültürel, sosyal ve ekonomik refahın sağlanmasıdır.  Bugüne kadar sabırla, heyecanla, özveriyle sürdürdüğümüz bu çabalarımız sizlerin de aynı hissiyatla verdiğiniz desteklerle devam etmektedir. Yaptığımız her toplantıda olduğu gibi, ŞEKAV Toplantımızda da bu duyguları bizlere yaşattığınız için sizlere tekrar teşekkür ediyorum.

İlk sözümüz olarak ifade ettiğimiz cümlemizi yazımızın da son cümlesi olarak tekrarlıyorum; “Kimseye ait olmayan kimsenin umurunda olmaz; bu Vakıf Şiranlılarındır ve hepimizin umurundadır.”
Saygılarımla.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü