banner333

banner309

05.11.2015, 19:56

AKGÜL

 Güzel isim; kulağa hoş geliyor. Gül telaffuz edilince göze de hoş geliyor. Halkın  kendisini temsilen seçtiği yeni dönem vekilimiz Osman Akgül Beyle birlikte  birkaç toplantıda bir arada bulunmak şansı yakalamıştım. Son derece mütevazi, alçak gönüllü hem köylülüğü hem de entelektüelliği bünyesinde barındıran ender kişilerden. Kasıntı yok, kibir yok, afra ve tafrası yok. Çok az konuşması dikkatli bir dinleyici olması ve etrafını sürekli gözlemleyerek hoş olan durumları yakalama çabası gibi özellikleri ile tam bir Anadolu ereni görüntüsü veriyor.

  Memuriyette  olmamız dolaysıyla olmayan şeyleri  yazıp kişileri şişirerek  ikbal peşinde gözükmek istemem. İstesem de olmayacağını bilirim.! Gördüklerimi  yazıyorum; dikkatli olmak ve siyasi mesajlardan uzak durmaya çalışıyorum.  Ama yiğidin hakkını vermek gerek diye düşünüyorum. Bazı cümlelerin altını özellikle çizmem  ve tekrar etmem gerekiyor. Kasıntısı ve kibri yoktur… Umudumuz odur ki mecliste ilimizi temsil ederken de değişmeyecektir.  Seçildikten sonra kendini “vekil” değil “alacaklı kefil” gibi görüp başımızda boza pişirmek isteyenlerden olmayacaktır. Görüntü peşinde değil iş peşinde ,gönül alma peşinde koşacaktır.

Peki böyle davranmak bir yönetici için kolay mıdır diye sorulursa cevabım :”çok zor “ şeklindedir. Anadolu insanı iyiliği, mütevaziliği ve güler yüzlülüğü çabuk aşındırır. İsteklerinin ve  taleplerinin ardı arkası gelmez. Özellikle de devlet imkanlarını elinde bulunduranlar için bu çok daha zordur. Bütün bunları bilerek zoru başarmak , kimseyi küstürmemek, bir işin olurunu ve olmazını doğru anlatmak, yapamayacağı işler için umutlandırıp hüsrana uğratmamak, elinde olmayan işleri dürüstçe anlatmak ile bu zorluk aşılır.

  Geçmişte  ilimizin kalkınmasında emeği geçenlerin haklarını yemek istemem. Bu yazı birilerine nisbet değildir ama bazı imalar içermektedir. Bazı kelimeleri  tekrar etmem tesadüfi değildir. Bü tür yazılar ve gözlemler paylaşılmazsa insanlık tekamül edemez. Bu nedenle kırıcı olmadan bazı hatırlatmaların bizleri üzmemesi gerekir. Biz demesek te  Kamu vicdanı zaten söyler.

Devletin son yıllarda hizmet ve kalkınma noktasındaki  aldığı yol dünyayı kıskandıracak ölçüdedir. Bununla birlikte adalet anlayışımız, adalete bakışımız ve adil olma noktasında ki aldığımız yol  arpa boyu bile değildir. Devletin kamu hizmetini yerine getirirken adil olması  Hristiyan  Avrupa ülkelerinin bile başardığı bir konudur ve bizlerin daha iyisini icra etme potansiyelimiz çok fazlasıyla  vardır. Bir Türkün Almanya’daki adalet sisteminden hayranlıkla bahsetmesi  Müslümanlar olarak bizleri yaralıyor. Yeni vekillerimizin bu konuda da hassas olmalarını diliyorum. “Yanıma gelen hiç kimseye sen Gümüşhane’nin neresindensin  diye sormadım “diyen  Akgül vekilimize ve diğer vekilimize  bu konuda  da güvenmek isteriz. Diğer vekilimizle bir tanışıklığım olmadığından kendisiyle alakalı  bir kanaat belirtmem  yanlış olur. Görevinde  başarılar dilerim.

………………………………………………………………………………………………………………………

KONUYLA ÇOK İLGİSİ YOK AMA…

  Kendisiyle arkadaş ve akraba olmaktan gurur duyduğum, her fırsatta övgüyle bahsettiğim ve iyiliklerini gördüğüm  bir arkadaşım; geçmişte “biz ondan desteğimizi çektik” demişti. Bu sözü duymama rağmen ben onun iyiliklerini ve arkadaşlığının hatırını hep korudum, üzerime düşeni fazlasıyla yaptım. Gene de bizde hakkı vardır helal etmesini dilerim ama bende an itibarıyla ondan desteğimi çekiyorum. Çünkü iyi olmak bazen kafi olmuyor. Neden iyi olduğumuzu, bir yanlışın 100 doğruyu götürmeyeceğini, asıl olanın karşımızdakinin  doğru okunmasının gerektiğine inanıyorum. Bu nedenledir ki bizde ondan desteğimizi çektik.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44