banner333

banner309

28.06.2016, 17:03

AHDEVEFA

 AHDEVEFA

Bir yılda 79 000 esnaf kepenk kapattı.Hergün onlarca şehit geliyor.işsizlik diz boyu.Üniversite okumak hiç bir şey ifade etmiyor.Yandaş olmayan adamdan sayılmıyor.
*
Cumhuriyetle ilgili ne varsa kaldırılmaya çalışılıyor. Ülkede tarikatlar cirit atıyor. İslamiyet tekelleşmiş, herkes birbirini müslüman olarak görmüyor. İnsanlar arasındaki ötekileştirme git gide artıyor.
*
Saygı ve sevgi tamamen kalkmış gibi.
*
Aynı düşünce içindeki insanlar arasında dahi diyaloğ kalkmış ,çıkarlar çatışması öne geçmiş ,yalnızlaşmaya doğru giden mutsuz insanlar dünyasına doğru hızla yol kadetmekteyiz.
*
Cahiller ve cehalet ülkeye damgasını vururken bizi en çokta etkileyen ,  İslamiyetin  siyasi  ve şahsi  çıkarlar  için  kullanması ve ülkede İyi ile kötünün yer değiştirmesidir.
*
Beri  taraftan  güvenilen dağlara  kar çoktan yağmış,  o  koltuk  ne tatlı ki  birileri  ondan ayrılmıyor. ''Bizi ölüm ayırır  '' babından  Ülkücü  Hareket'in önü  kimlerle  anlaşma yapılmış ki, tıkalı  tutuluyor.  Gelecek seçimde  bu  hali ile  seçime girildiği  taktirde  barajı  aşmak imkansız  görünmesine rağmen,birileri inatla  bağırıyor,çağırıyor,salvolar  yapılıyor.Kime karşı  Ülkücülere karşı  ! Ülküdaşlık hukuku bağnazca, koltuk sevdalılarınca parçalanmış,makam -mevki hırsı azmış ,camia içinde adaletsizlik ve adam harcama , gönüllerde kırgınlık,özellikle yönetenlere karşı güvensizlik oluşturmuştur.
*
''Ben hep ben'' duygusu camiada vefasızlığın , sancının daha da büyümesine neden olmakta,olmaya da hızla devam etmektedir.
*
Sağ duyu, iyi niyet ve ahdevefaya çok ihtiyacımız var. Tutarsız ,liyakatsız,tenbel ,ufku dar ,bencil insanlar sayesinde ''Git gide artıyor yalnızlığımız .''
*
İktidar sahipleri ise ,kendilerini yeniliyor,istedikleri gibi at oynatıyor, kongre yapıyor,toy yapıyor,moral ve motivasyonlarını hep diri tutuyorlar.
*
Daha yukarı ,daha ileri derken ,bu çilekeş Ülkücü Hareket ,tepedekiler sayesinde daha derine ,daha aşağı çekilip ,ittirilmeye maalesef maruz bırakılıyorlar.
*
Bizde elle tutulur iyi hiçbir şey yok.Sadece adam harcama,teşkilat kapatma, eleştiri yapanı dışlama, insafsızca ezip geçme, yok sayma had safhada.
*
Balgat'ın dünyasında ve gündeminde asla iktidar olma hedefi ,toparlanma,halk içine inme diye bir şey yok.
*
Kuru beyanatlardan öteye geçememek sanki bu camianın kaderi olmuş  vaziyette . Bu gidişat  aynen  ülkenin kaderine de  yansımakta .Allah hayırlısını versin inş.
*
Saygılarımla...
Cevat NAS

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38