banner333

banner309

25.02.2015, 10:10

ACI AMA GERÇEK SON

                         ACI AMA GERÇEK SON

            Asırlar boyu alışa gelmiş, hala da gelmekte olan değerlerimiz, git gide kaybolmaya başladı. Değerlerimizin bilinmemesi karanlığa sürüklüyor bizleri. Sürüklemekle kalmıyor, uçurumun kenarında, boşluğa bir adım kala bırakıyor bedenimizi.

            Yoruldum…

Bunların yıllardır anlaşılmaması ve giderek, kat yükselmesi kahredici bir durum. Değerlerimizden, bahsettiğim şey, sevgi, saygı, hoşgörü ve insan olmaktır. Bunların bilerek göz ardı edilmesi yoruyor, genç kızlarımızı…

İnsan ayrımı yapmak, hiçbir ülkede doğru bulduğum ve tastiklediğim bir şey değildir. Hele de kadının paçavra olarak nitelendirilmesi, insanlığa ters, utandırıcı davranıştan başka bir şey değildir. Sabah akşam değerlerimizden, inançlarımızdan ve doğrulardan bahsediyorsunuz. Peki, haince yapılan yanlışların karşısında durmak yerine kaçmayı niye yeliyorsunuz?  Yıllar geçtikçe aykırılığı hoş gören insanların olduğunu gördüm. Her gün ayrı bir ayrı bir cinayet, her gün ayrı bir ölüm fermanı.

      Bu mu, Sizin doğrularınız? Vicdansızlıktan korkuyorum… Git gide canileşen,  duyarsız insanlar görmekten korkuyorum. Yine bir tecavüz, cinayet haberi. Bunun en somut örneği ise; Özge can cinayeti. Hiç bir bahane, bu cinayetleri suçsuz kılmaz, sorumluluğunu hafifletmez. Bu genç kızımız gibi nice kadınlar bu şiddete maruz kalmaktadır. Cahil değiliz, bilgisiz olan bir toplum  da hiç değiliz. Lütfen gerçekleri göz ardı etmeyerek, sorumluluklarımızın farkına vararak bir nebze olsun kadın haklarına saygı duyarak, ezmeyelim.

 

 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46