banner333

banner309

13.12.2017, 08:20

4 GÜNLÜK GÜMÜŞHANE İZLENİMLERİ…(1)

Geçtiğimiz hafta dört günlüğüne memleketimiz Gümüşhane’deydim. Son günlerini yaşadığımız 2017 yılı içerisinde kadim kente yaptığım 2.ziyaretimdi.

Her gittiğimizde gönül dünyamın huzur ve mutluluk duyduğu gündelik iş yorgunluğunun kısa metrajlıda olsa bedenimden uzaklaştığı saatleri yaşarım dağların burçlarındaki kentte.

80 yaşına yaklaşan annemin yaz tatilini geçirdiği memleketten göçmen kuşlar misali dönmesi için geldim Gümüşhane’ye. Dolu dolu geçen 4 gün içerisinde kentin kıymetli yöneticileri ile bir araya geldik.

Önce Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş Bey ile Daha sonra Belediye Başkanımız Ercan Çimen Beyi makamlarında ziyaret ederek Eskişehir’de ikamet eden hemşerilerimiz adına zat-ı alilerine plaketler takdim ettik.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden İrfan Ataman Beyle birlikte gerçekleştirdik bu ziyaretleri.

İlk olarak Sayın Vali Okay Memiş Beye yaptığımız ziyaretten bahsetmek istiyorum.

Bekleme salonunda bizimle beraber görüşmeye gelen altı kişi vardı. Özel kalem görüşmek isteyen misafirlerin tamamını makama buyur etti.

İçeri girdiğimizde sonradan öğrendiğimiz futbol oynama becerisinden mi kaynaklanıyor bilemeyiz dinamik, genç, samimi ve sıcak bir ortamda bulduk kendimizi.

Eskişehir’de Gümüşhane’mizin kültür elçileri olduğumuzu yapmış olduğumuz nitelikli ve farkındalık oluşturan faaliyetlerimizden kısaca bahsettik.

Aylar önce hakkında yazmış olduğum köşe yazımdaki başarılı çalışmalarına ilave aradan geçen zaman içerisindeki performansına karşılık plaketimizi takdim ettik.

Kendileri de derneğimize Karaca Mağarasının rölyefini verirken üzerindeki sütunun dünyada eşli ve benzeri olmadığının altını çizdi.

Köy yollarında sıcak asfalt kaplamaya geçtiklerini köyüm Dörtkonak yolunun Süleymaniye Mahallesinden itibaren köye kadar olan mesafenin 2018 yılında sıcak asfalt yapılacağını söyledi. Yaylasından büyük enerji aldığını belirtti.

Kısa sürede 5 ilçe ve 320 köyü ayrıntılarıyla birlikte bilmesi, içindeki hizmet aşkının ipuçlarını ele veriyordu.

Zigana tünelinin kentin kazanımları açısından çok büyük önem taşıdığını belirterek 14,5 Km.uzunluğunda Avrupanın en uzun tünelinin bu coğrafyaya yapıldığını söyledi.

Bu sebeple 80 milyon yurttaşımızın bu tüneli görmek ve tecrübe etmek isteyeceğini sözlerine ekledikten sonra Karadenizin butik kentinin bir kaç yıl sonra Gümüşhane olacağını aktardı bizlere.

En dikkat çekici cümlelerinden biriside Pestil ve Kömenin hammaddesi olan ceviz ihtiyacının yurt dışından Şili ve Arjantin gibi ülkelerden karşılanmış olmasıydı.

Bununla ilgili önemli mesafeleri aldıklarını belirterek 50 Bin kök cevizi toprakla buluşturduklarını 5 yıl sonra ürün alabileceklerini anlattı.

Kendi ifadesiyle Gümüşhane’nin kendi kabuğunu kırdığını ve geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü sözlerine ekledi.

Gümüşhanesporu yakından takip ettiğini maçlara gidip takımı desteklediğini de belirtmeliyim.

Öğleden sonra Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen Beyle görüşmemiz vardı. Saat 14.te verilen randevuya 30 dakika gecikme ile başladık. Bir bayan işletmecinin açmış olduğu iş yerinin açılışı için geciktiğini ileterek üzüntülerini paylaştı bizlere. Özel kalemde beklerken.

Bu kadim kente yeter ki yatırım yapılsın, iş yerleri açılsın biz sizi bekleriz diye düşüncelerimizi aktardıktan sonra makamında bizleri kabul etti.

Çalışma masasının sol tarafındaki dev ekranda kentte neler olup bittiğini canlı olarak bizlere gösterdi. Sayın Çimen’in Teknolojiyi ileri düzeyde kullandığını gördük.

Atatürk Caddesinde tam o esnada aşırı süratli bir otomobilin geçtiğini ekrandan görüp bize söyleyince dikkatlerimizi o yöne çevirdik.

Bir yandan çaylarımızı yudumlarken Gümüşhane için yaptıkları ve planladıkları çalışmaları dev ekranda madde madde bizlere anlattı.

Öyleki yapmış olduğu yatırımlarla Belediye bütçesini hatırı sayılır büyüklüğe çıkardığını, özellikle Maliye Bakanı hemşerimiz Naci Ağbal Beyin desteğinin altını çizdi.

Dikkatimi çeken bir kaç cümlesi şöyleydi:

Gümüşhane’nin içme suyunu karşılayan su kuyularına 5 Adet jeneratör yerleştirerek elektrikler kesildiğinde şehir merkezinin suyunun kesilmesini önledi. Bu uygulama ülkemizde kaç belediyede var doğrusu merak ediyorum.

Toki ile yaptığı görüşmeler sonucu arsa tahsisi yapılarak kenti yukarıdan seyreden Topal Bölgesi olarakta bilinen alana konutların yapımını dev ekran eşliğinde anlattı. Hedefinin 2000 konut inşa etmek olduğunu belirtti.

Kentin ihtiyacı olan ve Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin daha çok kullanacağı Sema Doğan Parkında değişiklikleri tamamlayarak hizmete açtıklarından bahsetti. Gümüşhane’mizde artık Bowling ve sinema salonu bulunduğunu memnuniyetle belirtti. Vali Beyin bu konudaki desteğinin önemli olduğunun altını çizdi.

Son Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane’ye yapmış olduğu ziyaret sonrasında 4 bin kişilik kapalı spor salonun sözünün alarak çalışmalara başlama talimatının verildiğini bizlerle paylaştı.

Belediye Başkanlığına başladığında birim müdürlerinin sayısı 10-12 iken şimdi 19 müdürle çalıştığını bunun hizmetlere olumlu yansıdığını söyledi.

Bir kentin en önemli ihtiyaçlarından birisi mezbahanedir deyip 36 yıldır yapılamayan mezbahaneyi yaparak çok hijyenik ortamlarda kesimler yapıldığının altını çizdi. Yeni hizmete aldığı itfaiye binasından bahsetti. Teleferik ihalesinin yapıldığını yüklenicinin yakın zamanda işe başlayacağını sözlerine ekledi.

Sizlere bazı çalışmalarını kısaca anlattığım Belediye Başkanımız Ercan Çimen Beyin gönlünde Eskişehir’imizin farklı bir yeri olduğunu belirtmeliyim.

Üniversite tahsilini Eskişehir’de tamamladı. Dolayısıyla bizlere ikinci memleketinde yaşayan hemşerileri olarak baktığını (diğer illerimiz alınmasın ama) söylemeliyim.

Gümüşhane’de bu fiziksel dönüşümün mimarlarından olan Belediye Başkanımız Ercan Çimen Beye plaketini görüşmemizin sonunda takdim ettik.

Bin Km.mesafeden ilimizi gözlemlediğimizi her Gümüşhane’ye gelişimizde çok şeylerin değiştiğini tarafsız gözlerle değerlendirdiğimizi ifade ettik.

Kendileri de Derneğimize teveccüh göstererek, Gümüşhanevi Hazretlerinin mührünün basıldığı tabak hediye etti.

Bu sıcak görüşmenin bir bölümüne Belediye Meclis üyeleri özellikle köylüm Tayyar Demirel,Ticaret Odası Genel Sekreteri Lütfü Kılıç Bey ile Y.Temel Turhan Beyde şahit oldu.

Gerek Sayın Valimizi ve gerekse Belediye Başkanımızı Eskişehirimize dernek yönetim kurulu olarak davet ettik.

“Harşit ile Porsuk” Çaylarının dostluğunu iki kentin dostluğu olarak görerek faaliyetlerimizin omurgası olduğunun altını çizdik.

5 Şubat tarihinde Anadolu Üniversitesi mezunları olarak bir araya gelme planlarının olduğunu ve bu tarihte derneğimizi ziyaret edebileceğini söyledi.

Bir saate aşkın bizi sıcak gönüllerinde misafir eden başta sayın Valimize Belediye Başkanımıza dernek faaliyetlerimize karşı gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor yaptıkları/yapacakları çalışmalarda muvaffakiyetler diliyoruz.

Diğer izlenimlerimizi bir sonraki yazımızda paylaşmak üzere...

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38