banner333

banner309

24.04.2016, 21:01

23 NİSAN

  “İnsan en çok sevince insandır.”  Diyor ya Dostoyevski. Kesinlikle katılırım ama bu söz şöylede ifade edilebilirdi. İnsan en çok sevince çocuktur ve en çok çocukken insandır. en çok çocukken masumdur. O kadar masumdur ki art niyeti yoktur isteği için ağlar, aldığında da şükranları en içten şekilde ifade eder. Sevgisini içtenlikle boynunuza atlayarak ifade eder. Siz bir çocuğun sevgisi kazandınız mı o çocuk asla ona dövsen izde sizi sevmekten vazgeçmez.  O bilir ki çocuk asla günah işlemez. Hataları var derseniz ki o da kime ve neye göre kimin kanunlarına karşı hata olduğu göz önüne alınırsa onlara hata diyemeyiz.

  Çocuk olmak lazım insan olmak için. İçimizdeki çocuğu öldürmeye çalışan onca katillere rağmen çocuk kalmak lazım.

    İnsanın en arı hali, en güzel hali olan çocuklarımıza vakfedilen 23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMINI gene onlardan büyüklerin saçma oyunlarının sonuçlarından memnun kalamayan oyun kaptanları iptalini istediler. Sönük geçsin dediler, sanki bunca olanın faturası çocuklara kesilmiş gibi Allahtan bunun altında bir art niyet aramıyor çocuklar..

 Onu yerine yıllar önce gene büyüklerin iç savaşında insanların ölümüyle sonuçlanan, sadece bir tarafın diğer taraftan biraz az kişi kayıp verdi diye kendisini kazanan olarak ilan eden bir olayı kutlamayı yeğleyen çocukların bayramına engel olan bir zihniyetin yönetimine mahkûmuz. Evet mahkumuz çünkü baktığın zaman 23 Nisan kutlamaları yerine Kutul Emmare zaferini kutlama birbirlerine karşı bir kazanç olarak gören zihniyetin çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

 Çocuktan çok yetişkinlerin siyasilerin kirli oyunlarının önemli olduğu bir ülkede birilerini çocukları ölünce orda ne işi var diyenlerin var olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Çocuklar tecavüze uğrayınca bir kereden bir şey olmaz diyen aile bakanlarını olduğu bir ülkedeyiz. Çocukların değil de kurumların daha önemli olduğu bir ülkede yaşıyorsanız evet biz cahiliz evet biz geri kalmışız.

 Biz çocuklarımıza hak yememeyi öğretmemiz gerekiyor ya öle düşünüyoruz ya, hayır biz onlara hiç bir şey öğretmeyelim onlar en mükemmel şekilde yaşarlar zaten. Onlardan çalmayalım onlar çalmaz zaten, onlara tecavüz etmeyelim onlar kimseye tecavüz etmez, onlara cinsiyet ayrımı yapmayalı onlar cinsiyet ayrımı yapmaz zaten biz onlara yapmayım onlar kimseye yapmaz.

 Biz onarlın 23 Nisan`ın çalmayalım onar bizim her savaşlarımızı barışa çevirir. Ama sen savaşlar için onlardan çalarsan  o çocuklar daha ilerde senin neslinden gelenlere daha büyük savaşlar açar…..

Yorumlar (1)
Emel 8 yıl önce
Arkadaşım yazını çok beğendim guzel bir yazı olmuş ellerine sağlık.. Dünyada çocuklara bayram ilan eden tek ülkeydik ama şimdi ne hallerdeyiz bu güzel olayları kaldırmaya çalışan zihniyetlere teslim durumdayız. Yazık ki bunlara sesini çıkartmadan kuzu gibi seyreden bir millete sahibiz Allah sonumuzu hayretsin..
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46