banner333

banner309

23.12.2015, 12:11

2015 YILI VE BİR DEĞERLENDİRME

 Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakarak yeni bir yıla giriyoruz.2015 yılı sadece tatsızlıkların değil Ülke olarak bazı güzelliklerinde yaşandığı yıl olmuştur.

2016 yılının ise önce ülkemize sonrada tüm dünyaya barış ve huzur getiren bir yıl olması en büyük dileğimizdir.

Ülke gündemini işgal eden terörizm ve buna açık yada kapalı biçimde destek verme çabasında olan iç ve dış şer güçlerin tüm çabalarına rağmen, yakalanan istikrar sebebiyle dış Dünyada ve Ülkemizde 2016 yılı Türkiye için prestij ve milat yılı olacağı hakkındaki kanaat yaygın. Bunun en büyük kanıtı ise üç yıldır askıya alınan AB sürecinin yeniden ve 14. faslın (Taşımacılık faslı) müzakereye açılmış olması.

Başta terörizmle mücadele olmak üzere, uçak düşürme meselesi ve orta doğu ateş çemberinin verdiği rahatsızlığa rağmen, Ulus olarak moralimizi bozmuyoruz, bozmayacağızda.1915 şartlarının çok geride kaldığını, Türkün Türkten başka dostunun olmadığını biliyor geleceğe güvenle bakıyoruz. Çıkarma gemisi olmayan, Top mermisini dışarıdan alan Türkiye, şimdilerde Fırkateynler, düşman füzelerine karşı kalkan füze, savaş uçaklarımızın hareketlerini düzenleyen İsrail şifreleri yerine kendi şifrelerini koyan, tanklar, savaş helikopterleri üreten bir Türkiye var artık.

Tarihin her döneminde iç ve dış düşmanlarla mücadele etmesini bilen Aziz milletimiz ve onun bağrından çıkan yöneticileri, bugünde yerli işbirlikçiler ile de mücadeleyi sürdürecek, Öz Vatanını yabancı devletler TV’lerine çıkarak şikayet edecek kadar çukurlaşan seçilmiş yada seçilmemişleri de kendi haremi ismetinde mutlaka boğacaklardır.

Bunların kafası istese de almasın. Üçüncü boğaz köprüsü geçit verecek, İstanbul Hava Limanı görkemli haliyle Dünya hava yolları ağında layık olduğu yere mutlaka gelecektir. Bu girişten sonra gelelim hizmetlerin değerlendirilmesine.:
2015 Yılının detaylı bir değerlendirilmesini burada yapmamız elbette olanaksız.  Yaygın medyadan zaten takip ediyorsunuz. Bizim amacımız yerelde, geçen bir yıllık süreçteki kamu hizmetlerini bir iki başlık altında değil de tamamından hedef kitleyi yani halkımızı haberdar etmek, bunun içinde hizmeti sunanlar ile hizmeti alanları bir salonda buluşturmak.

Bu iş nasıl olacak derseniz, bir anekdotla anlatayım:

Yıl galiba 1984’tü.  Dönemin Valisi Sayın, D. Ünlüsoy, “her kurum yaptığı bir yıllık hizmetini kamuoyu önünde anlatacak, jürinin değerlendirmesi ile de performansları belirlenecek” emrine uyularak bir cumartesi günü Halk Eğitimi Salonunda toplanıldı. Toplantıya halktan kimileri, köy liderleri, (en iyi arıcı, en iyi çiftçi, en iyi meyveci vb.)   Köydeki üçlü önderler, (öğretmen, imam, muhtar) basın mensupları tabiki genel ve yerel kurum amirleri.

Bendeniz İl Milli Eğitim Müdürü olarak o günkü teknikleri en iyi kullanarak işitsel ve görsel olarak sunumumu yapmıştım. Ve birincilik bekliyordum. Ancak birincilik İl Müftüsü R.Ç.’ne nasip oldu.  Oylamaya: köy liderleri, Jüri başkanı Vali Yardımcısı Hayri Kurt ve jüri üyeleri katılmıştı.

Yatırım yönünden Bayındırlık Müdürlüğünden sonra gelen kuruluş olarak ikinci olmamız bizi şaşırtmadı. Sayın müftü yatırımdan ziyade okuduğu bir şiirle katılımcıların taktirine mazhar olmuştu. Okuduğu şiir Ahmet Kutsi Tecer’e ait ve kırklı yıllarda yazılmış bir şiirdi. “Orda bir Köy Var Uzakta”... O dönemlerde bu şiiri okuyanların başının derde girdiğini sayın müftü belki de bilmiyordu. Şiir in adı cazipti.  Şiiri daha da cazipleştiren beklenmeyen birisi İl Müftüsü tarafından okunmuş olması.   Bugünde öyle ama, yazıldığı yıllarda siyasi iktidarı yeriyor algısı vardı. Demek isteniyor ki. Hizmet götürmediğin köye gitmesen de gelmesen de o köy sana zaten oy veriyor. Bugünde aynı durumlar var. Merkez Bandırlak köyü, İktidar partisine tulum oy veriyor ama köye dökülen parke taşları her nedense beş yıldır henüz yerine konmamış.

Böyle bir değerlendirme toplantısını Valimiz Sayın Yavuz yapar mı? Yapmaz mı? Yoksa kendisi mi bir açıklama yapar, onu bilmiyorum ama ben şahsen o toplantıdan büyük keyf almıştım. Amaç, yani halkın bilgilendirilmesi tam anlamıyla gerçekleştirilmişti. Herkeste memnun ayrılmıştı. Aradan 31 yıl geçmesine rağmen hala unutamadım. İsmini verdiğim değerli Valimizi, Yardımcısını, Müftümüzü ve katılımcıları bu vesile ile bir kez daha saygıyla yad ediyor, bu duygularla 2016 yılının Ülkemize, Gümüşhanemize ve herkese hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39