banner333

banner309

10.09.2012, 18:38

Değerli Dostlar

 
Değerli dostlar,

Kendimi bir yer sofrasında değil, yeryüzü sofrasında sanıyorum; ortak bir örtünün üzerinde, ortak bir sofrada, aynı suları içen aynı aşın tadını alan güzel insanların sofrasındayız hep beraber..Sanki birazdan da çaylarımızı yudumlarken dertlerimizle dertlenip, neşemizle şenleneceğimiz uzun sohbetlere girecekmişiz gibi..

Biliyorum ki hepimizin gönlünden böyle bir sevda geçiyor. Ben şimdi bu örtünün bir kenarındayım. Hepimizin ortak seslerinden birisi, sevgili “ Haber 29 Gazetesi”nin nazik daveti üzerine kendileriyle yaptığımız sohbetlerin neticesinde artık bu köşeden her 15 günde bir –Allah başka kederler vermezse- sizlerle bir arada olacağız.

Burada ifade edeceğim düşüncelere ait yazıların bir kısmı belki sizlerin beğendiğiniz yazılar olacak, çünkü bakacaksınız ki onlar, sizin düşüncelerinizle örtüşen yazılardır. Bunları güzel yazılar, güzel düşünceler sayabilirsiniz, ama aslında ben yazılarımı biraz da sizleri, düşüncelerimden haberdar etmek, yorumlamaya teşvik etmek, yazılanları eleştirmenizi, karşı düşünceler üretmenizi istemek üzere yazmaya çalışacağım.

Yazılarım elbette benim hayata bakış açımı, sosyal ve siyasal tavrımı, felsefemi yansıtacak. Biliyoruz ki, yasalar toplum üyelerinin gerek birbirleriyle gerekse toplumla ilişkilerini düzenler, ama bunların hepsinden daha önemli bir yasa vardır ki, mermere, taşa, kağıtlara değil, insanların yüreklerine kazınır. Devletin ve milletin gerçek anayasası odur. Halkı, vatanına, yasalarına bağlı tutan ahlak, töreler ve gelenekler ve bunlarla bezenmiş bir kamuoyudur. Bütün ilişkilerin başarısını sağlayan yasa da budur.

Bu nedenle de, “yazılarım hayata bakış açımı, sosyal ve siyasal tavrımı, felsefemi yansıtacak” derken, “vatanseverlik, milliyetçilik, bağımsızlık ve demokrasi” değerleri konusunda sizlerden hiçbir farkım olmadığının da altını çizmek isterim.

Bu ilk yazımda, aklımdan bir “gazete yazısı” olması anlamında, demokrasi, siyasi partiler, sivil toplum yapılanması gibi temel ve güncel kavramlar konusunda bir şeyler yazmak geçiyordu ama, yoğun ve sıkıntılı günler geçirdiğimiz hepimizin malumu ve bunca yaşananlar karşısında yüzlerimizin gülmediği muhakkak.

Erkene alınan yerel yönetim seçimleri de başka alanlarda hızlı bir süreç yaşanmasına neden olacak gibi görünüyor. Bu seçimlerin de iş alemine, ekonomiye yansımalarının minumum seviyede tutulması için seçim ekonomisi uygulanmamasını ve ülkenin geleceğine yatırım yapılmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Afyon faciası; tarihimizde, 1578’de Budin’de bir yıldırım düşmesi sonucu baruthanenin havaya uçması ve çok sayıda askerin hayatını kaybetmesi, 1856’da o zaman bize ait olan Rodos’taki cephaneliğin havaya uçması sonucu 4 bin kişinin hayatını kaybetmesi gibi acılarımız da var. Afyon’daki askeri cephanelikte meydana gelen patlamanın ve 25 evladımızın şehadetinin detaylarını öğrenmek elbette kamuoyunun hakkı ve beklentisidir ama hala RF-4 keşif uçağının nasıl düşürüldüğünü açıklamayan bir mekanizma varken, eleştirilerin, spekülasyonların, farklı ve incitici açıklamaların artması doğaldır; ama yine unutulmamalıdır ki, bekledikçe acılar azalmıyor, artıyor!..

Türkiye olarak, Suriye konusunda ön safta ve yalnız kalmış olmak düşündürücü değil mi?.. Yakın zamanda ülkemizi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Clinton’a hem de ondan iki hafta sonra gelen ABD heyetine, “Suriye’de uçuşa yasak bölge” ve “güvenli alanlar oluşturulmasını” ve “sayıları hızla artan sığınmacıların varlığını” dile getirdiğimizde, taleplerimizi “duygusal” bulduklarını, istenen uygulamaların geniş çaplı bir askeri müdahaleyi gerektirebileceğini söylediklerinde neyi kastettiklerini düşünmeliyiz?.. Allah yardımcımız olsun.

Belki de bunca sıkıntıların arasında hayatımızda “eğlenceli” sayabileceğimiz bir bölüm var; 2014 Grup Eleme Maçlarında Milli Takımımız maçlarına devam ediyor. Çocuklarımızın yüzümüzü güldürmesi dilekleriyle..

Hepinizi en içten duygularımla, saygıyla ve bir sonraki yazımızda buluşmak üzere sevgiyle selamlıyorum.


Yorumlar (13)
ŞİRANLI 12 yıl önce
ERDAL BEY LİSEYE KADAR ŞİRANDA İKAMET ETTİ
ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİKTEN SONRA ŞİRANDA UZUN YILLAR ESNAFLIK YAPTI DURUŞUYLA BERABER SPORDA Kİ HİZMETLERİ TARTIŞILAMAZ.MEMLEKETİNDEN KOPMAYAN BİR HEMŞEHRİMİZ İKİ YILDIRDA ZAMANININ ÇOĞUNU ŞİRANDA GEÇİRDİYİNİ İZLEMEKTEYİM. ANKARADAKİ TÜM GÜMÜŞHANELİLERİN GÖNLÜNDE TAHT KURMUŞTUR.ANKARADA BİRÇOK SİVİL TOPLUMDAKİ GÖREVİ GEREYİ ONU ZİYARET ETMEYEN HİÇ BİR ŞİRANLI HATTA GÜMÜŞHANELİ YOK GİBİ .YAZILARI KENDİSİ GİBİ DURUŞUNU SERGİLİYOR KENDİSİNE TÜM YAŞAMI BOYUNCA BAŞARILAR DİLİYORUM.
gümüşhaneli 12 yıl önce
Erdal Bey Ankara'da dahi tüm Gümüşhane'lİ hemşehrilerimizin çok sevdiği ve saydığı değerli bir isimdir kaldı ki Şiran'da tanınmaması sözkonusu bile olamaz ayrıca kişiliği,hayata bakışı,duruşu ve donanımı ile başkanlığa çok yakışacak bir isim Erdal KURT
hasan yıldız 12 yıl önce
ERDAL KURT BEHZAT BEYİN OĞLUDUR.BABASI HALA EFSANEDİR.BİLGİSİYLE GÖRGÜSÜYLE BELEDİYEYİ ŞİMDİKİNİN YAPTIĞI GİBİ BİRİLERİNİN RANT KAPISI HALİNE DÖNŞTÜRMEYECEKTİR.KENDİSİNE BAŞARILAR.
Mustafa KELEŞ 12 yıl önce
Sn.Erdal başkanımı, ereğli gümüşhane'liler derneği başkanlığı yaptığım yıllardan beri tanıyorum.kendisi gümüşhane sevdalısı bir arkadaşımızdır ankarada yapmış oluğu atılımlar faaliyetler bunun bir kanıtıdır.Bundan böyle köşe yazılarınıda seve seve takip edeceğim inanıyorumki çok güzel aydınlatıcı bilgiler ve yorumları olacaktır.SUNA YÜREKTEN İNANIYORUM KENDİSİ TOPLUMUN KENDİSİNE VERECEĞİ HER KADEMEDE GÖREVİ BAŞARI İLE YÜRÜTECEKTİR VE LAYIKTIR.SİMDİDEN BASARILAR DİLERİM SAYIN BAŞKANIM
ali demir 12 yıl önce
şiranın siyasi ve sosyal kanaat öncülerinden sayın erdal kurt beyi yazdığı yazıdan dolayı tebrik ediyorum.belediye başkanı adayı olacağını duydum.birikimi olan bir insan intibası veriyor.toplumsal adabı olmayan, vasıfsız olan şimdiki başkandan daha faydalı olacağını düşünüyorum.
metin yıldırım 12 yıl önce
güzel bakıp güzel görmek ...bu başlıkla sevgili ERDAL KURT hemşerimizi desteklediğimi yazılarını takip edeceğimi ve kendisinide deneyim birikim ve siyasi duruşu ile takdir ettiğimi haber 29 okurlarınada bir kazanım olduğunu söyleyebilirim...ALLAH yar ve yardımcın olsun
yeniçeri 12 yıl önce
erdal bey iyi hoş ama şiranda kendisini kimse tanımaz etmez,nasıl başkan olacak?
Bahattin Uçak 12 yıl önce
Ben Erdal Beyi 1990 lardan bu yana tanıyorum idael ve istikrarından hiç sapmayan vatanına ve memleketine faydalı olan ve yaşam boyuncada faydalı olabilecek bir kişilik ve niteliğe sahip olduğunu düşünüyorum. Kendisinin bu çizgiden asla sapmayacağını düşündüğüm ilkeli biridir. Yani tabiri caizse ADAM GİBİ ADAM
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45